Foto: Ap

Muke žive

MUSOLINIJEVA UNUKA SE ŽALI: Evropski parlament me ne želi zbog prezimena!

Alesandra Musolini, odnedavno poslanica u Evropskom parlamentu, tvrdi da je žrtva diskriminacije zbog svog prezimena

Planeta
> 00:00h

RIM - Nova poslanica Evropskom parlamentu Alesandra Musolini požalila se na diskriminaciju u Evropskoj narodnoj partiji (EPP) kojoj je izložena sam zato što se preziva tako kako se preziva, javljaju italijanski mediji.

"Nepoželjna sam u EPP-u zbog svog prezimena", izjavila je unuka fašističkog diktatora Benita Musolinija, koja je u Evropski parlament izabrana na listi stranke Forca Italija bivšeg premijera Silvija Berluskonija.

Alesandra Musolini sa Silvijem Berluskonijem Foto Reuters

"Nemci žele da odlučuju ne samo o italijanskom paktu stabilnosti, nego i o tome ko u Italiji treba da bude biran. Dobila sam hiljade preferencijalnih glasova, a oni tvrde da je moje ime nepoželjno. To je povreda italijanskog suvereniteta", rekla je 50-godišnja Musolinijeva italijanskim medijima.

"Alesandra Mussolini je član kluba poslanika EPP-a,jer je bila na listi stranke koja pripada našem poslaničkom klubu. Niko nije zvanično spominjao pitanje njenog isključenja", izjavio je Pedro Lopez de Pablo, portparol te partije u Evropskom parlamentu.

Alesandra Musolini lobira protiv Romana Prodija u italijanskom parlamentu Foto Reuters

Podršku joj je dala i njena partija.

"Demokratska prošlost gospođe Musolini je nesporna i EPP ne može daje diskriminiše zbog njenog prezimena. U EPP-u ima bivših nacista i bivših komunista", rekao je Đanfranko Rotondi, poslanik partije Forca Iltaija.