Foto: Reuters

Drakonska kazna

IZBAČEN SA MUNDIJALA: Luis Suarez kažnjen sa devet utakmica i četiri meseca van fudbala zbog ugriza

Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca zabrane svih aktivnosti vezanih za fudbal. U toku tok perioda zabranjen mu je ulazak na bilo koji stadion

Brazil 2014
> 21:46h

Urugvajski reprezentativac Luis Suarez izbačen je sa Svetskog prvenstva zbog ugriza italijanskog reprezentativca Đorđa Kjelinija. Ovu odluku donela je Disciplinska komisija FIFA.

Suarez je kažnjen sa devet utakmica suspenzije i četiri meseca zabrane svih aktivnosti vezanih za fudbal. U toku tok perioda zabranjen mu je ulazak na bilo koji stadion.

To znači da Suarez neće moći da pomogne Urusima na meču osmine finala protiv Kolumbije koji je na programu u subotu.

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Istovremeno, Suarez će morati da plati i novčanu kaznu od 100.000 švajcarskih franaka. Predsednik Disciplinske komisije FIFA Klaudio Salser rekao je da je ponašanje Suareza neprihvatljivo na bilo kom takmičenju, a posebno na Mundijalu. "Takvo ponašanje ne može da se toleriše na bilo kom fudbalskom terenu, a posebno ne na Svetskom prvenstvu kada milioni ljudi gledaju igrače na terenu", naveo je Salzer i dodao: "Disciplinska komisija je uzela u obzir sve faktore ovog slučaja, kao i stepen krivice Suaresa u skladu sa odredbama. Odluka stupa na snagu odmah", kazao je Salser. Suarez neće moći da ulazi na stadione tokom SP, a neće moći ni da trenira sa Liverpulom do kraja oktobra. "Suarez neće moći aktivno da se uključi u fudbal do kraja oktobra", rekla je portparolka FIFA Delija Fišer.