Ništa od dogovorenog remija

MINIMALNA POBEDA PANCERA: Nemci i Amerikanci u osmini finala Mundijala

Fudbaleri Nemačke savladali su Sjedinjene Američke Države sa minimalnih 1:0 u trećem kolu Grupe G, ali su obe reprezentacije prošle u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu

Brazil 2014
> 06:28h

RESIFE - Fudbaleri Nemačke savladali su Sjedinjene Američke Države sa minimalnih 1:0 u trećem kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Međutim, obe reprezentacije su izborile plasman u osminu finala Mundijala, pošto je u drugom meču grupe reprezentacija Portugala savladala Ganu sa 2:1. Utakmica u Resifeu, na "Areni Pernambuko" odlučio je fantastični Tomas Miler koji je u 55. minutu postigao jedini gol. Panceri su imali više od igre tokom većeg dela meča, ali ih je u prvom poluvremenu zaustavio odlični golman SAD, Tim Hauard.

Nemci su konačno slomili otpor rivala u 55. minutu, kada je Miler preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora konačno savladao Hauarda. Nemačka je sa sedam bodova osvojila prvo mesto u Grupi G, dok je selekcija SAD druga sa četiri boda. Isti broj bodova ima i Portugal, ali i slabiju gol razliku, dok je reprezentacija Gane takmičenje završila na četvrtom mestu sa jednim osvojenim bodom. Grupa G se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom H, po sistemu prvi sa drugim.

TOK MEČA 19.53 - Kraj meča! 19.50 (93. minut) - Lam čuva leđa Nojeru Sjajna prilika za selekciju SAD u sudijskoj nadoknadi vremena. Bedoja je savladao Nojera, ali je Lam u poslednjem trenutku uklizao i sprečio loptu da uđe u gol. Posle kornera pokušao je i Dempsi, ali je lopta otišla preko gola. 19.42 (85. minut) - Utakmica se gleda i u predsedničkom avionu Predsednik SAD Barak Obama nalazi se u svom avionu na putu ka Mineapolisu, ali ga to nije sprečilo da odgleda meč SAD - Nemačka.

19.40 (83. minut) - Dobar napad Nemaca Nemcima se otvorila kontra posle greške Bekermana na sredini terena. Međutim, posle dobre kombinacije Ozil ne stiže da uputi udarac na gol. U poslednjem trenutku američka odbrana interveniše i izbacuje loptu. 19.37 (80. minut) - Nema uzbuđenja Nemci i dalje kontrolišu igru, ali je tempo pao posle vodećeg gola Tomasa Milera. s druge strane, Amerikanci ne mogu da stvore pravu priliku u nastavku.

19.31 (74. minut) - Novi sudar Posle sudara sa glavnim arbitrom u prvom poluvremenu Džons se sada sudario i sa svojim saigračem Bedojom. Posle silovitog sudara obojica su završila na travi pred kaznenim prostorom Nemačke. 19.26 (69. minut) - Slavlje u Berlinu Vodeći gol Tomasa Milera podigao je navijače Nemačke, koji širom zemlje organizovano prate duel Pancera i Amerikanaca.

19.21 (64. minut) - Istrčava Nojer Brdli je poslao loptu u prazno za Džons, ali golman Nojer to odlično čita i izlazi skoro do polovine terena kako bi presekao taj pas. 19.19 (62. minut) - Novi žuti karton Oštar start Bekermana sudija iz Uzbekistana odmah kažnjava žutim kartonom. 19.12 (55. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0! Ozil je odlično izveo korner, ali Hauard fantastično brani udarac Hovedes. U nastavku akcije lopta dolazi do Tomasa Milera koji sa ivice kaznenog prostora precizno gađa suprotni ugao, a lopta uz stativu završava u mreži.

19.04 (47. minut) - Nemci u istom ritmu Boateng je centrirao sa desne strane, ali Ozil slabo zahvata loptu glavom i ne pogađa gol SAD. 19.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme Nemačka je na poluvremenu napravila jednu izmenu. Klose je zamenio Podolskog. Ukoliko postigne gol, Klose će postati najbolji strelac u istoriji Mundijala. II poluvreme

Foto: Reuters

18.47 - Kraj prvog poluvremena Nemačka je bila bolja u prvih 45 minuta, ali Panceri nisu uspeli da savladaju fantastičnog golmana Tima Hauarda. Ukoliko ostane ovaj rezultat u osminu finala prolaze upravo selekcije Nemačke i SAD. 18.40 (41. minut) - Prvi korner za SAD Zusi je izveo prvi korner, ali to radi veoma loše. Lopta je preletela sve i odlazi u gol-aut. 18.38 (39. minut) - Joša jedan dobar napad Pancera Ponovo su Nemci pronašli rupu na levoj strani. Centrirao je Švajnštajger, ali je Hauard kao i svaki put do sada bio na visini zadatka.

Foto: Reuters

18.35 (36. minut) - Novi žuti karton I Gonzales dobija žuti karton posle prekršaja nad Švajnštajgerom. 18.34 (35. minut) - Nova odbrana Hauarda Ozil je odlično šutirao, lopta prolazi jednom defanzivcu kroz noge, ali je Tim Hauard još jednom bio na pravom mestu. Golman SAD uspeva da odbije loptu i sačuva gol. 18.30 (31. minut) - Udarac Krosa Kros je ponovo zapretio, ali i njegov udarac bez problema zaustavlja golman Hauard.

Foto: Reuters

18.28 (29. minut) - Sudar sa sudijom Amerikanci su imali dobar napad po desnoj strani Džonson je stigao loptu i centrirao, ali se Džons na ivici kaznenog prostora sudario sa sudijom Rasulovim iz Uzbekistana i završio na travi. 18.21 (22. minut) - Dobra prilika za SAD Zusi se odlučio na udarac, ali je za malo bio neprecizan. Nojer se bacio, a lopta ide preko gola. Prvi ozbiljan pokušaj SAD. 18.19 (20. minut) - Hauard brani Tomas Miler je šutirao iz daljine, lopta pronalazi put do gola, ali Hauard brani i ovaj udarac.

Foto: Reuters

18.18 (19. minut) - Pokušaj Bizlija Amerikanci konačno dolaze do gola Nemačke, ali je loše šutirao Bizli. Nema opasnosti po Nojera. 18.15. (16. minut) - Nova sjajna intervencija Još jednom je Gonzales izašao kao pobednik iz duela sa Milerom. Nemačka konstantno napada od prvog minuta, dok selekcija SAD nije imala ni jednu priliku. 18.14 (15. minut) - Gonzales izbija loptu Američki defanzivac u poslednjem trenutku interveniše i klizećim startom izbija loptu ispred Milera.

Foto: Reuters

18.10 (11. minut) - Prvi žuti karton Hovedes prvi dobija žuti karton, posle prekršaja nad Džonsonom. 18.08 (9. minut) - Hauard oprezan Još jednom je golman Hauard bio oprezan i sigurno interveniše posle centaršuta Podolskog. Opasan napad Pancera, Miler je čekao loptu na gol liniji. 18.03 (4. minut) - Nemačka napada Nemačka vodi glavnu reč od prvog minuta meča. Švajnštajger je proigrao Boatenga koji centrira, ali golman Hauard prvi stiže do lopte loptu.

Foto: Reuters

18.01 (2. minut) - Prete Panceri Prva prilika za Nemačku. Prvo Miler ne uspeva da akrobatski zahvati loptu, a u nastavku akcije Podolski šutira preko gola. 18.00 (1. minut) - Utakmica je počela Počeo je duel SAD - Nemačka u Resifeu. Eventualni remi vodi obe reprezentacije u osminu finala Mundijala u Brazilu. U drugom meču Grupe G istovremeno se sastaju selekcije Gane i Portugala. 17.40 - Startne postave SAD: Hauard, Džonson, Gonzales, Besler, Bizli, Bekerman, Džons, Zusi, Bredli, Dejvis, Dempsi. Nemačka: Nojer, Hovedes, Humels, Švajnštajger, Ozil, Podolski, Miler, Lam, Mertesaker, Kros, Boateng.