Foto: Printskrin

Ljudsko zlo

IMA LI KRAJA IZOPAČENOSTI: Osim što je bio pedofil, zvezda BBC Džimi Sevil bio je i nekrofil

Noću je ulazio u mrtvačnice, opštio s leševima i pozirao s njima, a to je zvao garamuš, pokazuju novi dokazi

Planeta
> 00:00h

LONDON - Nekadašnja zvezda BBC Džimi Sevil, voditelj koji je tokom šest decenija na najperverznije načine seksualno zlostavljao na stotine osoba - najmlađa je bila dvogodišnja beba, bio je i nekrofil.

Na mučnu listu najgorih izopačenosti danas je dodata još jedna; isplivala su dokumenta zdravstvenih vlasti u kojima se navodi da se Sevil hvali kako se noću seksa s leševima u mrtvačnici, pozira s telima, voza ih po gradu i krade im staklene oči, koje zatim ugrađuje u prstenje, piše Dejli miror.

Džimi Sevil je bio jedna od najvećih zvezda 80-ih godina Foto Reuters

Ovu svoju izopačenost zvao je "garamuš".

U dokumentima takođe piše da se silovao decu koja su se oporavljala od operacija. Istražitelji su dosad pobrojali 103 žrtve koje je zlostavljao u 28 bolnica širom Britanije - između ostalog u Opštoj bolnici u Lidsu.

U dokumentima je svedočenje bivše medicinske sestre iz bolnice Brodmor, koja je svedočila da joj je Sevil ispričao da se "zeza" s leševima, pa se fotografiše s njima, a to zezanje, to jest seksualno iskorišćavanje, zove "garamuš".

Bivši pacijent u Opštoj bolnici Barnet u Severnom London svedočio je da mu je medicinska sestra 1983. rekla da Sevil "voli da se seksa s leševima". A jedna medicinska sestra, koja ga je pitala šta mu znači ogromno prstenje koje nosi, kaže da joj je rekao da je od staklenog oka leša iz mrtvačnice u Lidsu.

Dobio je brojna priznanja - između ostalog, i plemićku titulu

Sevil je čak pričao svojevremeno kako je proveo pet dana s lešom sopstvene majke, ali tada to nije imalo nekrofilsku konotaciju.

Protiv tog zlikovca, koji je 2011. preminuo u 84-oj godini, podneto je više od 500 prijava samo za seksualno zlostavljanje dece, objavila je dečja fondacija NSPCC. Policija je zasad 214 tih zlodela okvalifikovala kao zličin, zaključuje Dejli mejl.