Četvrta pobeda

KOLUMBIJA GAZI: Rodrigez fantastičnim golovima poslao Urugvajce kod Suareza

Reprezentacija Kolumbije eliminisala je Urugvaj sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Kolumbija je u osmini finala golovima Džejmsa Rodrigeza slavila sa 2:0

Brazil 2014
> 00:00h

RIO DE ŽANEIRO - Reprezentacija Kolumbije savladala je Urugvaj rezultatom 2:0 u osmini finala na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Heroj utakmice na čuvenoj "Marakani" bio je 22-godišnji fudbaler Monaka Džejms Rodrigez koji je sa dva sjajna gola poslao Urugvaj kući. Rodrigez je načeo Urugvaj u 28. minutu, verovatno najlepšim golom na Svetskom prvenstvu, da bi konačan rezultat postigao u 50. minutu, posle nesebične asistencije Kvadrada. On se tako osamio na vrhu liste strelaca, sa pet postignutih golova. Kolumbija se tako prvi put plasirala u četvrtfinale Mundijala, a u Brazilu je upisala i četvrtu pobedu. S druge strane Urugvaj se vraća kući pošto je izgubio i drugi meč bez Luisa Suareza. Napadač Liverpula izbačen je sa Svetskog prvenstva pošto je ugrizao Đorđa Kjelinija na meču sa Italijom i on se već vratio u domovinu. U prvom meču nokaut faze na Mundijalu, domaćin Brazil je u Belo Horizonteu, posle velike drame i penala, savladao borbeni Čile. To znači da će Kolumbija u četvrtfinalu odmeriti snage upravo sa Kariokama.

Foto: Reuters

TOK MEČ 23.51 - Kraj utakmice Kolumbija je u četvrtfinalu Mundijala, pošto je na čuvenoj Marakani savladala selekciju Urugvaja sa 2:0. Heroj istorijske pobede Kolumbije bio je dvostruki strelac Džejms Rodrigez. 23.42 (85. minut) - Izlazi dvostruki strelac Adrijan Ramos je na terenu, a igru uz ovacije napušta dvostruki strelac Džejms Rodrigez. 23.41 (84. minut) - Ponovo brani Ospina Nesavladiv je golman Kolumbije. Kavani je natrčao na odbijenu loptu, ali Ospina ponovo brani. 23.38 (81. minut) - Nova izmena Kvardado napušta igru, Guarin dobija priliku. 23.36 (79. minut) - Najbolja prilika za Urugvaj Urugvaj je bio veoma blizu gola, ali je golman Ospina odbranio udarac Maksija Pereire.

Foto: Reuters

23.35 (78. minut) - Dva žuta kartona u dva minuta Prvo je povređeni Lugano dobio žuti karton na klupi Urugvaja, a samo minut kasnije na drugoj strani opomenut je Armero zbog šutiranja lopte. 23.32 (75. minut) - Šutira Himenez Novi pokušaj fudbalera Urugvaja. Himenez je šutirao glavom posle kornera, ali nema promene rezulatata. 23.28 (71. minut) - Pokušava Stuani Trudi se Stuani od kako je ušao u igru. Još jednom je šutirao, ali lopta ide pored gola. 23.25 (68. minut) - Blokira Jepes Rodriges je šutirao, ali Jepes blokira. U istom minutu prva promena u selekciji Kolumbije. Gutijerez izlazi, Meija ulazi.

Foto: Reuters

23.24 (67. minut) - Treća izmena za Urugvaj

Selektor Tabarez uvodi u igru Ernandeza, a teren napušta Gonzalez. 23.21 (64. minut) - Preti Urugvaj Posle jednog mirnog perioda Urugvaj ima dobru priliku. Rodrigez je šutirao sa distance, ali je golman Kolumbija bio na visini zadatka. 23.12 (55. minut) - Prvi žuti karton Iako je bilo puno oštrih prekršaja u prvom poluvremenu Kujpers pokazuje prvi žuti karton tek u 55. minutu. Himenez je faulirao Gutijereza. 23.10 (53. minut) - Dvostruka izmena Dvostruka izmena u redovim Urugvaja. Stuani menja Forlana, a Gaston Pereiru.
Foto: Reuters

23.07 (50. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 2:0! Džejms Rodrigez postiže drugi gol na utakmici, a peti na Mundijalu i sada se usamio na čelu liste strelaca. Armero je centrirao na drugu stativu gde je bio Kvadrado, usledila je povratna lopta na peterc odakle Rodrigez rutinski trese mrežu. 23.03 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme Urugvaj odmah stiže do kornera, ali je golman Kolumbija sigurno uhvatio loptu posle centaršuta Forlana. II poluvreme 22.46 (45. +2) - Završeno je prvo poluvreme Kolumbija zasluženo odlazi na odmor sa golom viška. Brilijantan potez Džejmsa Rodrigeza napravio je razliku u prvih 45 minuta igre. Urugvaj nije imao pravih prilika u prvom poluvremenu. 22.39 (40. minut)- Ofsajd Kavanija Posle udarca Alvara Gonsaleza golman Ospina odbija loptu, a sudija Kujpers svira ofsajd Kavaniju.

Foto: Reuters

22.37 (38. minut) - Sukob Forlana i Jepesa Forlan je završio na zemlji u kaznenom prostoru Kolumbije posle sudara sa Jepesom. Na snimku se vidi da se defanzivac Kolumbije poslužio laktom. 22.30 (31. minut) - Sjajna intervencija Sančeza Urugvaj sada mora da zaigra ofanzivnije. Kavani je odlično centrirao s leve strane, ali Sančez glavom izbija loptu u korner ispred Rodrigeza.

Foto: Reuters

22.27 (28. minut) - Gooooool, Kolumbija vodi 1:0! Rodrigez postiže verovatno najlepši gol na Mundijalu u Brazilu.On je grudima primio loptu i odmah hvata volej sa više od 20 metara. Lopta nije pala na zemlju i od prečke ulazi u gol. Muslera je bio potpuno nemoćan. To je njegov četvrti gol na Svetskom prvenstvu. 22.22 (23. minut) - Zuniga ponovo iz daljine Zuniga upisuje novi promašaj sa više od 30 metara. Bio je to veoma snažan i neprecizan udarac. Nema opasnosti po gol Urugvaja.

Foto: Reuters

22.20 (21. minut) - Kavani interveniše Posle kornera koji je izveo Martinez pokušava Rodrigez, ali Kavani blokira taj udarac. 22.18 (19. minut) - Prvi napad Urugvaja Godin dje poslao dugu loptu ka Kavaniju, ali on nije uspeo da je smiri pre nego što je izašla u gol-aut. 22.14 (15. minut) - Kolumbija drži loptu Kolumbija kontroliše igru na startu meča. Fudbaleri ove selekcije imaju posed lopte od čak 71 odsto. 22.11 (12. minut) - Udarac Zunige Pokušao je Zuniga da iznenadi golmana Urugvaja. On je šutirao iz velike udaljenost ali Muslera iz drugog pokušaja uspeva da smiri loptu.

Foto: Reuters

22.05 (6. minut) - Novi prekršaj Kavani pravi novi prekršaj. Pritisak Kolumbije na startu meča. 22.03 (4. minut) - Faul Pereire Prodor Kvardada prekršajem zaustavlja Pereira, na ivici kaznenog prostora. U nastavku akcije Rodrigez centrira na drugu stativu, ali Muslera boksuje loptu. 22.00 (1. minut) - Počela je utakmica Prvi udarac na Marakani izveli su fudbaleri Urugvaja. Pobednik ovog meča igraće u četvrtfinalu protiv selekcija Brazila. 21.40 - Startne postave Kolumbija: Ospina, Zuniga, Zapata, Jepes, Armero, Kvardado, Agilar, Sančez, Rodrigez, Gutijerez, Martinez. Urugvaj: Muslera, Kaseres, Himenez, Godin, A. Pereira, M. Pereira, Gonzalez, Arevalo, Rodrigez, Kavani, Forlan.

21.30 - Suarez duhom uz Urugvaj

Iako Luis Suarez neće biti u sastavu Urugvaja zbog ujedanja Đorđa Kjelinija u poslednjem meču grupne faze Svetskog prvenstva, njegov dres se nalazi u svlačionici kako bi motivisao reprezentativce te zemlje. Duel na "Marakani" sudi Holanđanin Bjorn Kujpers, a asistiraće mu zemljaci Sander Van Roekel i Ervin Zeinstra, dok je četvrti sudija Norvežanin Svein Odvar Moen. Kolumbija je prvu fazu takmičenja završila kao pobednik Grupe C, dok je Urugvaj bio drugoplasirani tim u Grupi D, iza selekcije Kostarike. Kolumbija je osvojila maksimalnih devet bodova, pošto je dobila sva tri meča - Grčku 3:0, Obalu Slonovače 2:1 i Japan sa ubedljivih 4:1. Urugvajci su u prvom kolu poraženi od Kostarike sa 3:1, zatim su pobedili Englesku rezultatom 2:1, dok su u poslednjem meču savladali Italiju sa minimalnih 1:0. To je 39. međusobni duel selekcija Kolumbije i Urugvaja. Urugvajci su do sada bili uspešniji i vode u pobedama sa 18:11, uz devet remija.