Nova drama na Mundijalu

SREĆA POGLEDALA LALE: Holandija preokretom u završnici eliminisala Meksiko

Fudbaleri Holandije savladali su Meksiko rezultatom 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu

Brazil 2014
> 14:34h

FORTALEZA - Fudbaleri Holandije savladali su Meksiko rezultatom 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva u Brazilu. Lale su do trijumfa na stadionu "Kastelao" stigle velikim preokretom u dramatičnoj završnici, a gol odluke postigao je Klas-Jan Huntelar sa penala u 94. minutu. Meksiko je poveo u 48. minutu golom Dos Santosa, da bi Vesli Snajder dva minuta pre kraja meča spasao Lale poraza i najavio produžetke. Međutim, Roben u sudijskoj nadoknadi vremena uspeva da iznudi penal, a Huntelar odvodi Holandiju u četvrtfinale Mundijala.

Foto: Twitter

Holandiju u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa boljim iz duela Kostarika - Grčka. Taj meč se igra takođe u nedelju, u Resifeu od 22.00h. S druge strane Meksiko je neslavno ušao u istoriju, kao prva selekcija koja je u istoj fazi takmičenja eliminisana na šest uzastopnih Mundijala, od 1994. do 2014. godine.

Foto: Twitter

TOK MEČA 19.54 - Kraj utakmice Holandija je u četvrtfinalu Mundijala. Lale su nestvarnim preokretom u poslednjih sedam minuta stigle do velike pobede. Uprkos sjajnoj igri u većem delu meča Meksiko se vraća kući. 19.53 (90. +4) - Gooooool, Holandija vodi na 2:1! Penal je izveo rezervista Huntelar, koji rutinski golmana Očou i pogađa donji desni ugao gola.

Foto: Twitter

19.52 (90. +3) - Penal za Holandiju! Roben je prošao po desnoj strani, Markez je startovao, a Roben po treći put na meču pada u kaznenom prostoru. Ovog puta sudija Proensa svira penal. 19.47 (88. minut) - Gooooool, Holandija izjednačuje na 1:1! Roben je izveo korner, a lopta na kraju dolazi do Snajdera koji iz punog trka šalje projektil ka golu Meksika. Očoa se nije ni pomerio.

Foto: Twitter

19.44 (85. minut) - Ofsajd, ali Očoa ipak brani Dobra prilika za Holandiju, ali se Huntelar aktivirao iz ofsajda. Ipak bez obzira na sve Očoa zaustavlja i ovaj pokušaj. 19.38 (79. minut) - Nastavljena je utakmica 19.36 (77. minut) - Novi tajm-aut Glavni arbitar Portugalac Pedro Proensa po drugi put prekida utakmicu na par minuta kako bi se igrači osvežili. 19.35 (76. minut) - Menjaju i Lale Van Gal menja kapitena Van Persija i u igru uvodi Huntelara. 19.34 (75. minut) - Čičarito u igri Nova izmena u redovima selekcije Meksika. Peralta je izašao, na terenu je Čičarito. 19.33 (74. minut) - Maestralni Očoa Ponovo je Roben sjajno prošao kroz odbranu Meksika i šutira sa desne strane, ali Očoa upisuje još jednu sjajnu intervenciju.

Foto: Twitter

19.28 (69. minut) - Žuti karton Agilar dobija žuti karton posle oštrog prekršaja. On je sa leđa srušio Depaja. 19.20 (61. minut) - Blokiran Snajder Snajder je bio u odličnoj prilici, dobro je šutirao, ali Rodrigez uspeva da skrene loptu u korner. Velika prilika za Lale. Izmena u selekciji Meksika, Dos Santosa menja Akino. 19.16 (57. minut) - Brani Očoa Roben je izveo korner sa desne strane, ali golman Meksika brani udarac De Vrija iz neposredne blizine. On je refleksno uspeo da skrene loptu ka stativi. 19.15 (56. minut) - Nova izmena Selektor Holandije Van Gal uvodi Depaja umesto Verhaga. U istom minutu Peralta šutira, ali Silesen brani. 19.13 (54. minut) - Šansa za Holandiju Lale pokušavaju da se rezultatski vrate u meč. Blind je šutirao, ali je bio neprecizan. 19.07 (48. minut) - Gooooool, Meksiko vodi 1:0! Đovani dos Santos prima loptu na grudi i posle driblinga šutira iz trka. Iako je na leđima imao dvojicu igrača Holandije on pogađa donji levi ugao Silesenovog gola. 19.05 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme Promena u timu Meksika. U završnici prvog poluvremena Moreno se povredio pa ga je zamenio Rejes. II poluvreme

Foto: Twitter

18.49 - Kraj prvog poluvremena Završeno je prvo poluvreme u kojem nije bilo puno prilika. Meksiko je bio opasniji, dok Holandija do samog kraja nije uspela da pronađe rešenje za odličnu odbranu rivala. 18.46 (47. minut) - Roben traži penal Pogrešili su defanzivci Meksika, a Van Persi šalje loptu ka Robenu. On posle duela sa dvojicom protivničkih igrača pada u kaznenom prostoru, ali sudija Pedro Proensa pokazuje da se igra nastavi. 18.41 (42. minut) - Najbolja prilika za Meksiko Dos Santos je bio u dobroj poziciji, šutirao je sa desne strane, ali Silesen još jednom refleksno brani kolenom. 18.39 (40. minut) - Holandija ne može do gola Meksiko za sada ne ostavlja ni malo prostora igračima Holandije. Lale nikako ne uspevaju da probiju sjajno organizovanu odbranu Meksika. 18.34 (35. minut) - Nastavljena utakmica Meksiko je nastavio tamo gde je stao i odmah ponovo preti. ovog puta odbrana Lala stiže da interveniše i otklanja opasnost na vreme. 18.31 (32. minut) - Tajm-aut Glavni arbitar Portugalac Pedro Proensa prekida utakmicu na par minuta kako bi se igrači obe selekcije osvežili. Temperatura u Fortalezi je 29 stepeni.

Foto: Twitter

18.27 (28. minut) - Uzvraća dos Santos Na drugoj strani Meksikanc imaju novu priliku. Ovog puta šutirao je Dos Santos, ali je golman Silesen ponovo bio na pravom mestu. 18.26 (27 .minut) - Van Persi neprecizan Dobar prodor kapitena Holandije koji ulazi u kazneni prostor i šutira, ali je bio veoma neprecizan. 18.23 (24. minut) - Brani Silesen Karlos Salsido je testirao golmana Holandije, ali je Silesen bio oprezan i izbacuje loptu u korner. 18.19 (20. minut) - Ponovo Erera Erera se još jednom sjajno ubacio i uspeva da zahvati loptu glavom, ali De Vrij uspeva da blokira taj pokušaj. 18.16 (17. minut) - Dobra prilika za Meksiko Lopta je posle jedne duže kombinacije fudbalera Meksika došla do Erere. On je šutirao po zemlji, ali lopta prolazi tik pored stative. 18.13 (14. minut) - Opasan centaršut Meksiko je nešto agresivniji na početku meča. Lajun je prošao po levoj strani i dobro centrirao, ali u kaznenom prostoru nije bilo igrača Meksika. 18.08 (9. minut) - Prva izmena Nije prošlo ni deset minuta od početka meča, a Indi menja povređenog De Jonga u timu Holandije. 18.01 (2. minut) - Meksiko prvi preti Lajun upisuje prvi udarac na meču. Šutirao je neprecizno iz velike daljine. Lopta ide preko gola. 18.00 (1. minut) - Počela je utakmica

17.40 - Startne postave Holandija: Silesen, De Vrij, Vlar, Blind, Verheg, Kujt, Vajnaldum, De Jong, Snajder, Roben, Van Persi. Meksiko: Očoa, Rodrgiez, Markez, Moreno, Agilar, Lajun, Guardado,Salsido, Erera, Peralta, Dos Santos.

Utakmica se igra od 18.00h u Fortalezi, na stadionu "Kastelao". Glavni sudija meča je Portugalac Pedro Proensa, a pomagaće mu zemljaci Bertino Miranda i Žoze Trigo, dok je četvrti arbitar Karlos Vera iz Ekvadora. Holandija je takmičenje u Grupi B završila na prvom mestu sa maksimalnih devet poena. Lale su na startu Mundijala deklasirale branioca titule selekciju Španije sa 5:1, u drugom kolu su savladale Australiju sa 3:2, dok su u poslednoj rundi pobedile Čile rezultatom 2:0. S druge strane, Meksiko je zauzeo drugo mesto u Grupi A, iza domaćina Brazila. Meksikanci su u prvom meču savladali Kamerun sa minimalnih 1:0, zatim su sa Brazilom odigrali meč bez golova, dok su u trećem kolu pobedili Hrvatsku rezultatom 3:1. To je sedmi međusobni duel reprezentacija Holandije i Meksika. Holandija vodi u pobedama sa 3:2, dok je samo jedan meč završen remijem. Pobednika ovog meča u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa boljim iz duela Kostarika - Grčka. Taj meč se igra takođe u nedelju, u Resifeu od 22.00h.