Foto: Fonet/AP

Crni humor

PREMIJER HRVATSKE: U Vukovaru će i natpis HDZ sada 100 posto biti na ćirilici

Zoran Milanović kaže da je posle pobede HDZ u Vukovaru taj grad opet podeljen i dodao da očekuje da pobednička partija svoj posao shvati odgovorno, a ne huškački kao do sada

Planeta
> 00:00h

GUNJA - Premijer Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se tokom posete Gunji na izbore u Vukovaru i promjenu vlasti, kazavši da je „grad opet podeljen praktički hirurškim skalpelom.“

"S jedne strane je ekipa koja je pokušavala da ujedini Hrvate i Srbe, a s druge koalicija koja je insistirala na podeli. Sad su dobili izbore za 100 i nešto glasova, pa neka odgovaraju građanima, jer se sve svodi na to kako se u Vukovaru živi. Grad danas izgleda bolje nego prije šest godina, a građani su izabrali. Izbori su bili demokratski, nijedan glas nije ukraden. Inače, ne volim ta prepucavanja. Ljudi imaju pravo glasa i ako su došli autobusom", kazao je Milanović.

On je rekao da sada treba rešavati konkretne probleme.

"Očekujem od njih, koji su minimalnom većinom dobili izbore, da svoj posao shvate odgovorno, a ne huškački kao do sada. Prava manjina će se poštovati, za to jamči Vlada RH. Zakoni će se sprovoditi i to moraju shvatiti i oni koji su dobili izbore, ali to ionako više neće biti tema. Sad će 100 posto i natpis HDZ biti na ćirilici. Dakle, to što se radilo je neodgovorno i ružno", rekao je Milanović.

Inače, primopredaja vlasti u Vukovaru, koja je bila najavljena za sredu, kada je hadezeovac Ivan Penava trebalo da preuzme vlast, odgođena je iz tehničkih razloga - zvanični rezultati još nisu objavljeni jer se rešava prigovor koji je stigao, ali očekuje se da bi primopredaja mogla da bude već u četvrtak.

(Jutarnji.hr)