Foto: Rojters

Vimbldon Srbin protiv Hrvata

Đoković čeka napaljenog Marina Čilića

Drugi teniser sveta slavio u svih devet dosadašnjih mečeva sa hrvatskim asom

Tenis
> 20:14h

Borba za polufinale! Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas igra četvrtfinalni meč na Vimbldonu protiv hrvatskog tenisera Marina Čilića! Srbin hvali suparnika i raduje se meču, dok Hrvat pokazuje strah i priznaje da bi više voleo da je Žo-Vilfrid Conga u osmini finala uspeo da eliminiše Đokovića. - Čilić se dokazuje, popravio je servis, to mu je veliko oružje na ovoj podlozi. Zna kako da igra na travi, nema šta da izgubi i radujem se jednom takvom meču - rekao je Nole. S druge strane, Čilić priznaje da ga previše ne raduje činjenica što igra sa drugim reketom sveta, protiv kog iz devet međusobnih duela nema upisanu nijednu pobedu. Ipak, veruje da je u prethodnim susretima sa Srbinom pokazao da može da se nosi sa njim. - Biće to veliki izazov za mene. Biće zanimljiv i zabavan meč. Ja samo želim da uživam na terenu u svom prvom četvrtfinalu. Naravno da bih više voleo da je to Conga jer imam bolji skor s njim, ali mislim da su prethodna dva meča protiv Đokovića u Parizu i Indijan Velsu pokazala da mogu da igram i protiv njega - rekao je Čilić. (A. V.)

Obračun trenera BORIS NA GORANA Zanimljivo je da oba tenisera za trenere imaju nekadašnje velike asove i osvajače Vimbldona. Noletov trener Boris Beker (46) pobeđivao je u Londonu čak tri puta - 1985, 1986, 1989. godine, dok je Goran Ivanišević (42) bio najbolji 2001. godine, što je ujedno njegova jedina grend slem titula. Obojica su bili servis-volej igrači, što se ne može reći za Đokovića i Čilića.

Novak Đoković vs Marin Čilić 2 pozicija na ATP 29 9 međusobni skor 0 27 godine 25 188 visina 198 80 težina 82 44 titula u karijeri 11 62,339,247$ zarada 7,197,399$