Foto: Zorana Jevtić

Svi reni bunari remontovani

ČUČKOVIĆ: U ponedeljak rezultati o ispravnosti vode za piće!

Očekujemo do kraja sedmice, a najkasniju u ponedeljak, da rezultati analize budu poznati i od toga će zavisti da li će građani dobiti vodu za piće", rekao je Čučković

Beograd
> 23:44h

BEOGRAD- Građani Obrenovca i danas, 48. dan posle poplavnog talas, nemaju vodu za piće, a najnoviji rezultati analize ispravnosti vode trebalo bi da budu poznati do ponedeljka, 7. jula.

Predsednik opštine Miroslav Čučković izjavio je da su danas, treći put, uzeti na analizu uzorci vode i da će od njihovih rezultata zavisiti kada će građani dobiti pijaću vodu.

"Očekujemo do kraja sedmice, a najkasniju u ponedeljak, da rezultati analize budu poznati i od toga će zavisti da li će građani dobiti vodu za piće", rekao je Čučković.

On je naglasio da su svi reni bunari na području obrenovačke opštine remontovani i da rade.

Građanima Obrenovca na raspolaganju je tehnička voda, dok se vodom za piće snabdevaju iz cisterni ili je kupuju u prodavnicma.

Posledice poplava i dalje su vidljive na svakom koraku u Obrenovcu, građani sređuju svoje lokale, a na dva punkta predstavnici Crvenog krsta dele pomoć najugrozenijima.

Prema novim kriterijumima, pomoć prima 2.164 osoba koji je dobijaju za sedam dana unapred, rekli su u Crvenom krstu čiji predstavnici su od 15. maja do 30. juna u Obrenovac dopremili ukupno 939 tona razne pomoći.