Prijem u Ambasadi SAD povodom 4. jula

SVEČANO: Majkl Kirbi ugostio državni vrh Srbije!

Na obeležavanju Dana nezavisnosti pojavilo se više od tri hiljade ljudi, predstavnici vlasti, opozicije, biznismeni...

Politika
> 18:18h
FOTO: Marina Lopičić

BEOGRAD - Više od 3.000 zvanica, među kojima i državni vrh, upriličilo je juče proslavu povodom Dana nezavisnosti koja je održana u rezidenciji američkog ambasadora Majkla Kirbija. Obraćajući se prisutnima, ambasador Kirbi je rekao da danas u svetu postoje razni modeli upravljanja državom, ali da je Srbija izabrala demokratiju i da su ovogodišnji izbori primer te odluke.

Ivica Dačić

- Srbija je ove godine još jednom potvrdila svoj raniji izbor, svoj put ka EU, i SAD će nastaviti da pružaju podršku Srbiji na tom putu - rekao je Kirbi.

Zorana Mihajlović

Osvrćući se na godišnjicu sećanja na događaje koji su doveli do izbijanja Prvog svetskog rata, Kirbi je rekao da je „isuviše toga napisano o mnogobrojnim i kompleksnim problemima koji su doveli do tog konflikta“.

Majkl Kirbi i Aleksandar Rodić

Kirbi je ugostio i guvernerku Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković, tužioca Miljka Radisavljevića, direktora policije Milorada Veljovića, vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića...

Branislav Grujić i Miroslav Mišković

Dok je vladajuća garnitura, predvođena Oliverom Antićem, prolazila VIP stazom „preko reda“, nekadašnji pripadnici državnog vrha strpljivo su čekali da se pozdrave s domaćinima, a među njima i premijer Mirko Cvetković, Suzana Grubješić i Mlađan Dinkić, ali i Miroslav Mišković. Predsednik Nikolić najviše vremena proveo je ćaskajući s Dačićem, dok je Miškoviću društvo pravio uglavnom Branislav Grujić.

Dačić se izljubio sa svima Među prisutnima najsrdačniji je juče bio prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je prolazeći VIP stazom, mimo reda u kojem su čekale ostale zvanice, zastao da se srdačno pozdravi s Leontinom Vukomanović. Nije propustio priliku ni da se izljubi s demokratom Balšom Božovićem, ali ni sa Aleksandrom i Katarinom Karađorđević.