Nije se uplašila

RADNICA SPREČILA PLJAČKU MENJAČNICE: Goloruka nasrnula na naoružanog napadača

I. P. (39) skočila na pljačkaša koji je držao pištolj. Razbojnik ispalio dva metka u zid, a radnicu udario drškom po glavi

Crna Hronika
> 04:22h

KRAGUJEVAC - Gledala smrti u oči!

I. P. (39), radnica u kragujevačkoj menjačnici „Skaj“, goloruka se suprotstavila naoružanom razbojniku i osujetila ga u pljački. Žena se suprotstavila razbojniku koji je u nju uperio pištolj, a tokom njihovog obračuna pljačkaš je čak ispalio dva hica u zid menjačnice. Zatim je udario I. P. po glavi i pobegao. Policija trga za njim, a I. P. je prevezena u bolnicu, gde se oporavlja. Pokušaj pljačke zbio se usred dana u Zmaj Jovinoj ulici. - Moja koleginica je još iz radnje primetila razbojnika jer je sa suprotne strane ulice prelazio put i na putu ka menjačnici stavio kapuljaču duksa na glavu i izvadio pištolj. Upao je, uperio pištolj u I. P., a ona je istrčala iz ograđenog pulta i skočila na njega! Oborila ga je na sto, u koji je on udario leđima, i nastavila da se s njim otima oko pištolja! U tom rvanju pljačkaš je dvaput povukao oroz i meci su pogodili dva različita zida, a potom mu je okvir s municijom ispao iz pištolja. Uspeo je nekako da se iskobelja i, valjda besan zbog neuspele pljačke, udario je I. P. pištoljem u glavu - ispričao je vlasnik menjačnice, koji je insistirao da ostane anoniman. Menjačnica ima video-nadzor, ali se na snimcima ne vidi razbojnikovo lice. Ipak, prilikom bega videlo ga je nekoliko ljudi, koji su posvedočili da je reč o napadaču romske nacionalnosti i sitnije građe. (B. V.)

Radnici zašivena rana na glavi OSTAĆE U BOLNICI NEKOLIKO DANA Od udarca kundakom pištolja I. P. je zadobila rasekotinu na glavi, koja joj je zašivena. Pregled glave skenerom pokazao je da nema drugih ozbiljnijih povreda, ali radnica će ipak biti zadržana u bolnici nekoliko dana na posmatranju.