Foto: Nemanja Pančić

Pregovori uspeli

DRAMA NA SAVSKOM MOSTU: Dohvatio kabl i pokušao da ga obavije oko vrata!

Pregovarački tim MUP Srbije ipak uspeo da ubedi Dragana S. (62) iz Obrenovca da odustane od samoubistva koje je planirao

Crna Hronika
> 00:00h

BEOGRAD - Drama se ipak dobro završila.

Dragan S. (62) iz Obrenovca pobegao je juče pre podne iz Klinike za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, a potom se oko 15.45 popeo na luk Starog savskog mosta preteći da će da skoči.

Drama je završena tek posle tri sata, pošto je iskusni pregovarački tim MUP Srbije, s Tatjanom Kljun na čelu, uspeo da ubedi Dragana da odustane od skoka i siđe s mosta, što je on oko 19 sati i uradio. Dragan S. oboleo je od raka pluća, a na radikalan korak odlučio se zbog navodnog lošeg tretmana lekara. - Dragan S. je trebalo da se operiše, a onda je oko 10 sati odlučio da pobegne iz bolnice, zbog čega su lekari pozvali policiju. Nekoliko sati kasnije, on se popeo na luk Starog savskog mosta, a prolaznici su obavestili MUP. Pretpostavlja se i da je neko od rodbine prijavio da hoće da se ubije - kaže izvor Kurira iz istrage. Na lice mesta ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, dok je ispod mosta dežurala rečna policija. - Saobraćaj je zatvoren, a vatrogasci su naduvali jastuke nasred mosta ako bi muškarac skočio ili pao s metalne konstrukcije. Isključena je i struja, jer se čovek kretao blizu tramvajskih žica, a u jednom trenutku dohvatio je neki kabl i pokušao da ga obavije oko vrata - ispričao je naš sagovornik. Dragan je najpre stajao na vrhu luka, a onda je sišao malo niže, seo i razgovarao s policajcima, kojima je pokazivao neke papire. Posle toga je više puta ustao, hodao ivicom metalne konstrukcije i prelazio sa jednog luka na drugi. Bivalo mu je sve lošije, pa se činilo da će pasti ili u reku, ili na jastuke. U jednom trenutku je i povraćao, a pio je samo vodu. Sve vreme s njim u kontaktu bile su Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima MUP Srbije, i njena koleginica Ivana Meklvejn, koje su se popele do Dragana i počele pregovore. Na kraju, one su uspele da ubede nesrećnog čoveka da siđe s luka, posle čega je prevezen na VMA. Z. N. - A. S. B.

Suze i šok DRAGANOVA SESTRIČINA NA MOSTU Na mesto događaja došla je i Draganova sestričina iz Obrenovca, koja je po okončanju drame uplakana razgovarala sa članicama pregovaračkog tima MUP. - Dragan se nikad nije ženio, nema porodicu, a teško je bolestan. U Obrenovcu smo izgubili sve u poplavama, nemamo ništa. Hvala bogu što ste uspeli da ga spasete - jedva je izgovorila vidno potresena sestričina. Tatjana Kljun VAŽNO JE DA ČOVEKU DAMO NADU I SPASEMO ŽIVOT Tatjana Kljun, koordinator pregovaračkog tima MUP Srbije, izjavila je posle drame na mostu da je Dragan S. pretio samoubistvom jer je nezadovoljan lečenjem pošto je imao mnogo operacija. Povraćao je i počinjao da gubi svest, a onda bi ustao i šetao po mostu. Uspostavili smo poverenje, pa je ipak pristao da ponovo prihvati zdravstvenu instituciju, posle čega je sišao - rekla je Tatjana Kljun.