Javnost isključena sa suđenja

POBESNEO NA ODLUKU SUDA: Paravinja na suđenje došao u kratkim panatalonama i papučama!

Glavna rasprava je prekinuta do daljnjega, jer je Paravinja zatražio izuzeće suda zbog nepoverenja. Rasprava je prekinuta do odluke Vrhovnog suda o tom pitanju

Crna Hronika
> 10:30h

ŠIBENIK - Na Županijskom sudu u Šibeniku danas je počelo ponovljeno suđenje Draganu Paravinji koji se pojavio u pratnji sudske straže ošišan nakratko, obučen u majicu kratkih rukava i gaće, a na nogama je nosio papuče.

Inače Paravinji se sudi za pokušaj silovanja i ubistvo maloletne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša, a do kraja ponovljenog sudskog postupka iz raspravne dvorane biće isključena javnost.Tako je odlučilo sudsko veće pod predsedanjem sudije Nives Nikolac.

Paravinjina advokatica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović i sam Paravinja, usprotivili su se isključenju javnosti.

Advokatica Giljanović protivljenje je obrazložila činjenicom da je u prethodnom sudskom postupku isključenje javnosti štetilo njenom klijentu i da su informacije s rasprava ionako curile u javnost.

Sam Paravinja rekao je da se protivi isključenju javnosti zbog manipulacija i sprečavanja suda da se u javnosti iznese ono što on želi, a sud prikriva.

Sud je odluku doneo radi zaštite ličnog i porodičnog života. Niko od porodice Antonije Bilić nije bio na ročištu, već samo advokat porodice Vinko Ljubičić. Za isključenje javnosti bila je i zamenica državnog tužioca i advokat Ljubičić.

Glavna rasprava je prekinuta do daljnjega. Naime, Paravinja je zatražio izuzeće suda zbog nepoverenja. Rasprava je prekinuta do odluke Vrhovnog suda o tom pitanju.

Podsjetimo, suđenje se ponavlja jer je Vrhovni sud u žalbenom postupku ukinuo presudu šibenskog Županijskog suda kojom je Paravinja zbog spomenutih kaznenih djela, te pokušaja silovanja još jedne djevojke, osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina.

(Slobodna dalmacija)