Foto: Fonet

Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa

DAČIĆ: Nemam dilemu da je Beograd na vodi dobar projekat!

To je dobar projekat i tu nema dileme. Taj projekat je cilj kome se teži i ne može da bude loš i da ima negativne posledice", rekao je Dačić i naglasio da "nije dovoljan jedan korak napred, već da su potrebni veliki koraci napred

Beograd
> 21:12h

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da "nema dileme" da je projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa "Beograd na vodi" dobar i da ga treba podržati.

"To je dobar projekat i tu nema dileme. Taj projekat je cilj kome se teži i ne može da bude loš i da ima negativne posledice", rekao je Dačić i naglasio da "nije dovoljan jedan korak napred, već da su potrebni veliki koraci napred".

Dačić je, gostujući u emisiji "Kažiprst" na TV B92, rekao i da je prisustvovao nedavnoj promociji tog projekta, ali da ga "nisu snimali".

Na pitanje šta misli o postavljanju bilborda u gradovima po Srbiji - "Slavimo Beograd", rekao je da "ne zna i da nije u toku", ali da smatra da svaki grad u našoj zemlji treba da se razvija nezavisno od Beograda.

"Neko to može da shvati kao provokaciju, ali ja mislim da je to više deo onih koji se bave marketingom i reklamama, a ne stvar političara.

Sigurno nije Vučić naredio da se bilbordi postave", rekao je Dačić.

Na pitanje da li je za to da se ispita odgovornost u vezi sa saniranjem posledica katastrofalnih poplava u maju budući da o tome nema pomena u izveštaju Vlade, Dačić je rekao da je "apsolutno za to da se ispita da li je bilo propusta i to u svim pravcima".

On je, pak, naveo da su u novonastaloj situaciji posle poplava morale da se "valjano ispoštuju sve potrebne procedure"."Ako radite bez valjanih procedura, onda ste na tapetu zašto ih niste ispoštovali", rekao je Dačić.