Foto: Tanjug

Posle teške saobraćajne nesreće kod Kraljeva

STABILIZOVANO STANJE: Povređeni policajac prevezen helikopterom u Beograd

S obzirom da su bile u pitanju višestruke povrede ruku i nogu, i da je povređeni u bolnicu primljen u teškom stanju, uspeli smo da to stabilizujemo, posle nekoliko sati koliko su trajale operacije, rekao direktor bolnice Zvonko Veselinović

Crna Hronika
> 04:40h

KRALJEVO - Jedan od dvojice teško povređenih policajaca u današnjem sudaru službenog kombija i šlepera na putu Kraljevo - Raška, Ž.I. iz Subotice, transportovan je večeras helikopterom iz kraljevačke bolnice za Beograd, gde će se nastaviti njegovo lečenje, potvrđeno je večeras u Zdravstvenom centru "Studenica".

Prema rečima direktora te bolnice Zvonka Veselinovića, hirurzi su izveli sve hirurške zahvate, kako bi povređeni policajac mogao da bude transportovan.

“S obzirom da su bile u pitanju višestruke povrede ruku i nogu, i da je povređeni u bolnicu primljen u teškom stanju, uspeli smo da to stabilizujemo, posle nekoliko sati koliko su trajale operacije, kako bi mogao da bude prevezen u Beograd, gde će se nastaviti njegovo lečenje”, rekao je Veselinović Tanjugu.

Direktor ZC “Studenica” kaže da su večeras počele operacije drugog teško povređenog policajaca N.J. iz Subotice, ali kako kaže Veselinović, on neće biti noćas transportovan, već će nakon operacije ostati u kraljevačkoj bolnici.

Policijski službenik D.G. (34) iz Sombora i lice koje je prevoženo policijskim službenim vozilom B.B. (46) su poginuli a policajci N.J. (34) i Ž. I. (36) iz Subotice su teško povređeni u udesu koji se dogodio danas oko 9.30 časova na putu Kraljevo-Raška, saopštila je PU Kraljevo. Do nezgode u mestu Dobre Strane kod Kraljeva došlo je kada se službeno vozilo "marica" Policijske uprave Subotica i subotičkih registarskih oznaka, kojim je u pravcu Raške upravljao policijski službenik D.G., a u kojem su se nalazili policijski službenici N.J. i Ž.I., kao i lice koje su sprovodili B.B, sudario sa kamionom marke „man", novopazarske registracije, kojim je iz suprotnog smera upravljao R.M. (34) iz Novog Pazara.

D.G. i B.B. su preminuli na licu mesta, dok su N.J. i Ž.I. zadobili teške telesne povrede i prebačeni su u Zdravstveni centar "Studenica" u Kraljevu, navodi se u saopštenju kraljevačke policije. Uviđaj je izvršio zamenik Osnovnog javnog tužioca u Kraljevu u prisustvu pripadnika Policijske uprave Kraljevo.