Foto: Tanjug, Pehar

Emotivno

ĐOKOVIĆ POSLE TITULE: Trofej za buduću suprugu Jelenu, bebu koju čekamo i Jelenu Genčić

Veliku zahvalnost dugujem mom prvom treneru Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine, roditeljima, porodici, svima koji su doprineli da budem ovde gde sam sada, rekao je Novak.

Tenis
> 15:40h

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković, zahvalio se posle osvajanja druge titule na Vimblodonu, svima koji su doprineli da postane šampion, a pomenuo je i Švajcarca Rodžera Federera, kojeg je posle pet setova pobedio u finalu.

"Rodžere hvala ti što si me pustio da pobedim. zaista ovo je vekliki turnir, koji od malena sanjate da osvojite, ako se bavite tenisom. Posvećujem trofej mojoj budućoj supruzi i budućoj bebi. Postaću otac uskoro, još se pripremam za to i to je veliko zadovoljstvo. Takođe, titulu posvećujem mojoj porodici, braći, mom timu koji žrtvuje svoje slobodno vreme kako bi ostvario snove i mom prvom trenernu Jeleni Genčić, prvom treneru, koja je preminula prošle godine", istakao je Novak i podigao trofej visoko ka nebu.", rekao je Novak.

Đoković je potom prozborio i koju reč o meču:

"Nadao sam se da će Rodžer promašiti prvi servis, ali se to retko dešava i zato jeste najuspešniji teniser ikada, jer je najbolji kada je najpotrebnije. Nije mi bilo lako da se fokusiram i da se vratim, zaista ne znam kako sam uspeo. Ovo je najbolji, najvredniji turnir na svetu, prvi teniski meč gledao sam sa Vimbldona kada sam imao pet godina i uvek je ostao u mom sećanju, i uvek sam hteo da se borim na tako velikom nivou", poručio je Nole.

Rodžer Federer čestitao je Novaku Đokoviću na pobedi u finalu Vimbldona.

"Sjajno finale, ne mogu da verujem da sam ušao u peti set. Novak je veliki protivnik, znao sam da će biti teško i fizički, jer je veliki atleta. Čestitam Novače, sjajan meč, sjajan turnir, zaslužio si trofej. Uživao sam ovde ponovo, dolazim i sledeće godine", rekao je Federer.

http://www.youtube.com/watch?v=RJb2AfFOvRY