Foto: Wiener Linien

Upozorenje vozača Bečkih linija

RIZIČNO: Autobusima dozvolili da voze kroz pešačku zonu!

Zbog ugrožene bezbednosti i građana i vozača radnici gradskog saobraćaja traže da se isključi autobuski saobraćaj iz pešačke zone ulice Mariahilferštrase

Austrija
> 03:48h

BEČ - Posle poslednje nesreće koja se dogodila u ponedeljak kada je autobus oborio biciklistu u pešačkoj zoni ulice Mariahilferštrase (Mariahilferstrasse) u Beču, vozači Bečkih linija traže da se se promeni ruta.

Oni upozoravaju da je ugrožena bezbednost i građana i vozača u delu Mariahilferštrase koja je pretvorena u pešačku zonu a kroz koju i dalje saobraćaju vozila gradskog saobraćaja! To je potvrdila i ova nesreća u kojoj je biciklista (33) zadobio povrede glave i ramena, a srećom niko od putnika.

Radnici bečkih linija (Wiener linien) su s pravom nezadovoljni jer je ovo rešenje nelogično i vrlo opasno. Da apsurd bude veći ukoliko se u pešačkoj zoni stvori velika gužva vozač autobusa mora da zaustavi vozilo, pozove policiju i sačeka da ga ona sprovede kroz masu!

Zahtevamo da vozimo duž ulice Nojbaugase (Neubaugasse), a ne kroz pešačku zonu, što je veoma rizično, a to je potvrdio i ovaj poslednji incident“, izjavio je Mihael Bauer (Michael Bauer) član saveza radnika Bečkih linija. On je dodao da će uskoro biti novi pregovori oko promene rute ove autobuske linije.