Foto: Printscreen Yt

Da se čovek sledi

(VIDEO 18+) STRAVIČNO: Pogledajte kako golim rukama očajnički iskopavaju dete iz ruševina!

Mali Bogdan (7) bio je živ zakopan u ruševinama stambene zgrade u gradiću Snežnoje, koju je juče u rano jutro ukrajinska artiljerija granatirala i srušila. 11 stanovnika je ubijeno na spavanju

Planeta
> 19:46h

SNEŽNOJE - Iz ruševina jedne od stambenih zgrada koje je ukrajinska armija granatirala u gradu Snežnoje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici izvučen je sedmogodišnji dečak koji je čudom preživeo!

Mali Bogdan je bio zatrpan duboko ispod nekoliko tona teških ostataka sedmospratnice, a operacija spasavanja bila je strahovito mučna.

Pošto je ukrajinska artiljerija napala Snežnoje u rano jutro, oko 6.30, dok su ljudi još spavali, broj žrtava bio je veliki - spasioci su izvukli iz ruševina samo te zgrade 11 mrtvih i osam povređenih.

Spasioci su golim rukama kopali da dođu do deteta, Foto Printscreen yt

Vapaji deteta začuli su se kad je operacija raščišćavanja već odmakla; dečak je bio suviše duboko zatrpan. Spasioci su ga sve vreme dozivali i hrabrili, a mališan se dobro držao - jedino bi ih povremeno dozivao da bi čuli gde je i tu kopali.

Bogdanov tata i ostali spasioci su golim rukama i lopatama kopali da dođu do deteta, a otac mu je stalno govorio "Bogdane, smiri se".

Dete je ležalo na stomaku, ali nisu mogli da ga izvuku dok ne uklone betonski blok, Foto Printscreen yt

U neko doba su uspeli da mu dodaju flašicu vode.

Kad je podignut poslednji betonski blok, videli su da je mališan stešnjen ispod daske koja mu je život spasla; betonski blok je pao preko nje, a ne na dete.

Bogdan je ležao na stomačiću, ali nisu mogli da ga izvuku dok sasvim ne uklone betonski blok.

Čim su ga izvukli, dali su ga ocu, a on ga je odveo direktno u ambulantna kola.

Pogledajte snimak ovog strašnog događaja.

http://www.youtube.com/watch?v=pIoXS9lgJBY