Foto: Dado Đilas)

Đorđević predvodi napad Lacija

HIT PRIČA: Najbolji strelac Mundijala svih vremena biće rezerva Srbinu

Lacio je ovog leta doveo iz Nanta Filipa Đorđevića, koji bi prema zamislima trenera Stefana Piolija trebao da bude starter u sistemu 4-3-3

Fudbal
> 13:54h

Nemački reprezentativac Miroslav Klose prestigao je na 20. Svetskom prvenstvu Ronalda da Limu na večitoj listi najboljih strelaca Mundijala svih vremena. Klose je sa 16 pogodaka suvereno zaseo na vrh i teško da će ga neko u skorije vreme nadmašiti.

Ipak, to nije dovoljno da bude i prva napadačka opcija u svom klubu, a za takav scenario zaslužan je jedan srpski reprezentativac.

Lacio je ovog leta doveo iz Nanta Filipa Đorđevića, koji bi prema zamislima trenera Stefana Piolija trebao da bude starter u sistemu 4-3-3. To znači da će Klose, barem na početku sezone, sa klupe počinjati mečeve u Seriji A.

Italijanski mediji objavili su danas tekst sa citatom Đorđevićevih reči: "Ne osećam se kao rezerva Klosea". Njegove reči potvrdio je i trener Pioli: "Ne, nije rezerva Kloseu".

I dok Nemac zasluženo slavi sa svojim sunarodnicima osvajanje Boginje, a potom ga čeka i kraći odmor, Đorđević proliva litre znoja na treninzima sa novim trenerom Lacija. Kako bi zaista osigurao mesto startera Đorđević dodatno radi i na individualnim treninzima sa Davidom Lukarelijem, zaduženim za rad sa napadačima.