Kupus s mlevenim mesom

Recept dana
> 11:58h

Sastojci ♦ 600 g belog kupusa ♦ 2 crvene paprike ♦ 50 g slanine ♦ 400 g mlevenog mesa ♦ 2 kašike ulja ♦ 50 ml belog vina ♦ 200 ml instant supe od povrća ♦ 3-4 kašike senfa ♦ kašika svežih listića timijana ♦ 3 kašike slatke pavlake ♦ so, biber ♦ šećer Priprema Kupus očistiti i iseći na rezance. Svežu papriku oprati, preseći napola, očistiti od bele kožice i semenki, pa iseći na kockice. Iseckati mesnatu slaninu i propržiti je s mlevenim mesom na vrelom ulju. Dodati iseckani kupus i papriku, te dinstati oko 5 minuta. Naliti belim vinom i supom od povrća. Varivo treba da se krčka oko 20 minuta. Mešavini kupusa i mlevenog mesa dodati senf, listiće timijana i slatku pavlaku. Sve začiniti solju, biberom i manjom količinom šećera. Po želji, jelo servirati uz testeninu proprženu na maslacu. Pavle Sretković, šef kuhinje restoran Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45