Foto: Wikipedia

Malerozni vikend

ZA SAMO NEKOLIKO SATI: Sedmoro povređeno u četiri saobraćajke!

Samo pet minuta kasnije, u udesu u mestu Verštajn am In vozač (20) automobila udario je u desnu bankinu, izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u kućicu autobuske stanice

Austrija
> 12:38h

BEČ - Sedam osoba povređeno je u četiri saobraćajne nesreće, koje su se, u samo nekoliko časova, dogodile u petak na području Gornje Austrije.

Prvi od četiri udesa dogodio se oko 18 časova na putu B126, u mestu Bad Leonfelden, u opštini Urfar Umgebung (Urfahr Umgebung). Vozač automobila (23) iznenada je izgubio kontrolu nad vozilom i frontalno se sudario sa autom koji mu je dolazio u susret. Teško povređeni mladić ostao je zarobljen u olupini automobila, koji se nakon sudara nekoliko puta prevrnuo i završio u jarku. Nakon intervencije vatrogasne ekipe mladić je oslobođen i helikopterom prebačen u Urgentni centar u Lincu. Vozač (47) drugog automobila prebačen je u bolnicu i ima lakše povrede.

Samo pet minuta kasnije, u udesu u mestu Verštajn am In (Wernstein am Inn) u opštini Šerding (Schärding), vozač (20) automobila udario je u desnu bankinu, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kućicu autobuske stanice. Vatrogasna ekipa je i ovog mladića morala da oslobađa iz olupine, posle čega je prebačen u bolnicu u Šerdingu.

Nekoliko sati kasnije došlo je do novog udesa. Oko 22 časa na otvorenom seoskom putu u opštini Braunau am In (Braunau am Inn), vozač (24) automobila je iznenada izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo udesno i udario u nasip. Od siline udarca auto se prevrnuo nekoliko puta. U trenutku udesa u autu su se nalazile tri osobe. Vozač i putnik sa zadnjeg sedišta su uspeli da izađu iz vozila, dok je osoba koja se nalazila na suvozačevom sedištu ostala zarobljena u olupini auta. I ovde su ntervenisali vatrogasci, posle čega su sve tri osobe prebačene u bolnicu.

Četvrti sudar, opštini Rrid im Inkrajz (Ried im Innkreis), izazvao je pijani vozač (27). On je, upravljajući kombijem sa 1,82 promila alkohola u krvi, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta u polje kukuruza prilikom čega je došlo do prevrtanja kombija. Prebačen u bolnicu.