Foto: Saša Pavlić

Danas protiv Toršavna

MUČENJE: Igrači Partizana jedva poleteli za Farska Ostrva!

Crno-beli zbog kvara na avionu i zatvorenog aerodrome imali samo jedan trening pred revanš kvalifikacija za Ligu šampiona

Fudbal
> 12:08h

Ekspedicija Partizana uspela je juče, uz mnogo muke, da krene put Farskih Ostrva, gde ih večeras (20.00) očekuje revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv HB Toršavna. Bilo je planirano da tim iz Humske krene oko 13.00 časova, ali prvo je došlo do tehničkih problema sa avionom, a potom i do zatvaranja aerodroma na krajnjoj destinaciji. Stali da natoče gorivo Crno-beli su tako put severa Evrope krenuli oko 18.00 sati, uz zadržavanje u Kopenhagenu zbog točenja goriva, a trener Marko Nikolić juče nije izvodio igrače na trening, već je zakazan za danas u 9.00 časova. Sa ekipom nije otputovao predsednik Dragan Đurić. - Takve stvari se dešavaju, pogotovo kada idete na ovakve destinacije. Na to smo se navikli i ne predstavlja nam problem što juče nismo trenirali. U svakom slučaju je mnogo bolje da smo krenuli juče nego da smo to učinili jutros. Izgovor ne sme biti ni niska temperatura ni veštačka trava, i mi danas želimo pobedu - rekao je Marko Nikolić. Šef stručnog štaba srpskog vicešampiona najavio je da će u timu biti promena u odnosu na prvi tim, ne želeći da otkriva u kojim linijama. Ipak, imajući u vidu da na Farska Ostrva nije krenuo Branislav Trajković, sasvim je očekivano da danas debituje Slovenac Branko Ilić. Veštačka trava - Spremni smo za igru na veštačkoj travi, a niko od nas ne želi da razmišlja o Ludogorecu dok uspešno ne obavimo ovaj posao - rekao je Ilić.

Čekajući avion... Ratomir Babić i Mile Jovičić na aerodromu

Odluka za put PRELOMIO NIKOLIĆ Kad se pojavila informacija da ekipa Partizana put Farskih Ostrva ne može da krene pre 18.00 časova, jedna od opcija bila je i da ekipa trenira u Beogradu, a put Toršavna krene danas. Međutim, nakon konsultacija potpredsednika Mileta Jovičića i Ratomira Babića sa ostalim članovima UO, koji nisu bili prisutni, odlučeno je da se otputuje juče. Bitan glas za ovakvu odluku dao je i trener Marko Nikolić, koji je insistirao da se krene dan ranije.