Prste da poližeš

Ratatuj

Recept dana
> 00:00h

Sastojci: - 2 velika luka - 2 čena belog luka - 1 crvena paprika - 1 zelena paprika - 1 veća tikvica - 3 paradajza - 1 kašika majčine dušice - peršun - morska so, biber - 1 srednji plavi patlidžan Priprema: Povrće iseći na kolutove (ne previše tanke). Sipati ulje u tiganj i dobro ga ugrejati. Staviti crni i beli luk da se prži nekoliko minuta dok ne postane staklast. Istresti ga u vatrostalnu činiju i rasporediti po dnu. Kratko propržiti ostalo povrće i na kraju prženja posuti ga biberom i krupnom morskom solju. U vatrostalnoj činiji slagati povrće naizmenično (kolut tikvice, pa patlidžana, zatim paradajza, pa paprike) dok se ne potroši sve. Posuti majčinom dušicom. Zagrejati rernu na 160 stepeni i u nju staviti posudu s povrćem pokrivenu aluminijumskom folijom. Nakon 35 do 45 minuta izvaditi i posuti svežim peršunom. Pažljivo vadite povrće u tanjir kako bi ostalo lepo složeno.