Foto: Facebook

Skrhani Holađanin

PISMO NEUTEŠNOG OCA: Gospodine Putin, nadam se da ste ponosni jer je uništen jedan mladi život!

Elsemik je sledeće godine trebalo da polaže završni ispit. Bila je odličan učenik. Nakon toga je planirala da studira u Dleftu, kako bi ostavrila svoj san i postala inžinjer, istakao je otac kome je ćerka poginula prilikom pada malezijskog aviona

Planeta
> 23:30h

Elsemik De Burst (17) bila je jedna od 295 putnika na letu MH17, a krenule je na odmor sa svojom majkom, polubratom i očuhom.

Njen očajan otac na Internetu je objavio potresno pismo gde navodi kakve je sve planove imala njegova ćerka posle završetka srednje škole, a ujedno je za njenu smrt okrivio Putina i proruske snage u Ukrajini.

"Gospodine Putin, zahvaljujem vođama pobunjenika u Ukrajini za to što su ubili moju jedinu ćerku, najdražu Elsemik. Nje jednostavno više nema. U stranoj, zaraćenoj zemlji srušen je avion u kom je bila. Nadam se da ste ponosni zbog toga što je uništen jedan mladi život. Nadam se da možete da se pogledate u ogledalo", napisao je on pun gorčine i ironije.

Tela su danas stigla u Holandiju, gde je održana ceremonija, foto: Rojters

Nastradala devojka krenula je na odmor u Maleziju, a za budućnost je imala velike planove.

"Elsemik je sledeće godine trebalo da polaže završni ispit, zajedno s najboljim prijateljicama Julijom i Marinom. Bila je odličan učenik. Nakon toga je planirala da studira u Dleftu, kako bi ostavrila svoj san i postala inžinjer", istakao je skrhani otac.

Malezijski avion boing 777 leteo je iz Amsterdama u Kuala Lumpur, a oboren je na istoku Ukrajine, gde je poginulo svih 298 putnika i članova posade.