Foto: Kurir Štampano

Sladoled od dinje

Recept dana
> 18:44h

Sastojci - 300 ml slatke pavlake - 175 g šećera - 1 zrela dinja srednje veličine - sok od 1 limuna Priprema U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi, pa sklonite sa vatre. Skinite koru sa dinje, dobro je očistite od semenki i iseckajte je na komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte sve dok ne dobijete glatku masu. Tome dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa sve još malo mutite u blenderu. Dobijenu kremu sipajte u posude i stavite u zamrzivač da se stegne preko noći. Ovaj sladoled poslužite s malinama jer njihov osvežavajući ukus odlično ide uz ukus dinje. Pavle Sretković šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45