Foto: Wikipedia

Procenjeno da je bezbedno

Avio kompanija Ostrijen erlajns od sutra ponovo leti za Izrael!

Portparol AUA Peter Tir saopštio je da će kompanija, nakon privremene obustave letova zbog oružanog sukoba, u nedelju u 10.45 časova poleteti sa bečkog aerodroma Švehat ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu

Austrija
> 11:58h

BEČ - Austrijska nacionalna aviokompanija "Ostrijen erlajns" (AUA) od nedelje ponovo će leteti za Tel Aviv, najavljeno je u Beču.

Portparol AUA Peter Tir saopštio je da će kompanija, nakon privremene obustave letova zbog oružanog sukoba, u nedelju u 10.45 časova poleteti sa bečkog aerodroma Švehat ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu. Lufthanza grupacija, u čijem je sastatu AUA, saopštila je, prethodno, da će kompanije u njenom sastavu, nakon analize novih informacija o bezbednosnom stanju sa terena, postepeno obnoviti letove za Tel Aviv. S tim u vezi je Tir pojasnio da će Lufthanza grupacija, iz operativnih razloga, potpunu normalizaciju letova sporvesti tek tokom narednih dana.

Do privremene obustave letova ka aerodromu u Tel Avivu došlo je pošto je u utorak palo više granata u blizini aerodroma. Kao reakcija na to su američka i evropska kontrola letenja zabranile letove ka Tel Avivu. Ta zabrana je ukinuta u četvrtak, ali je AUA odlučila da i dalje ne leti ka Izraelu.