Foto: Saša Pavlić

Poslao jasnu poruku

SELEKTOR DEJAN MIJATOVIĆ: Klubovi za mlade košarkaše nemaju strpljenja

Imamo veoma perspektivne košarkaše, kakvi su Jokić, Janković, Tejić, Rebić i ostali, a pravi biser je Vasa Micić

Košarka
> 18:46h

Trener mlađih košarkaških selekcija Dejan Mijatović smatra da Srbija u generacijama 1994/1995. ima bogat zalog za budućnost. Brojne medalje koje je s klincima osvajao unazad nekoliko godina daju mu za pravo da tvrdi ovako nešto. Već godinama mlađe selekcije osvajaju medalje, ali kad na te generacije dođe red da igraju u A selekciji, uspeh izostaje. Zašto je to tako? - Prelazak iz omladinskog u seniorski pogon je osnovni problem, koji postoji dosta dugo. Mladi igrači nemaju prostora da nastave da se razvijaju u klubovima kojima je imperativ takmičarski rezultat, zbog čega i dovode veliki broj stranaca - tvrdi za Kurir Mijatović.

Oni su budućnost... Janković i Rebić

Ko je od igrača koji su osvojili bronzu na EP do 20 godina budućnost srpske košarke? - Ovaj talas godišta 1994/95. zaista ima odlične mlade košarkaše. Imamo veoma perspektivne Jokića, Jankovića, Tejića, Rebića i druge, a tu je i Vasa Micić, koji je već sa reprezentacijom na pripremama. Potpisao je i za Bajern, gde će raditi s Karijem Pešićem, što je u ovom momentu za Vasu najbolja moguća opcija. Da li će vam nedostajati ovi momci, s obzirom na to da ste okončali saradnju sa Savezom i odlazite u poljski Čarni Slupsk? - Završavam i ovaj trogodišnji ciklus sa KSS i teško mi je jer sam se mnogo vezao za ove klince. Takođe sam imao odličnu saradnju sa Đorđevićem i Tarlaćem, koji su zaista prepoznali način da vode reprezentaciju. Svim srcem sam bio uz ove momke, samo želim da srpska košarka ne postane promašena tema. (A. V.)

Selektor A tima SALE IMA HARIZMU I AUTORITET Koliko verujete u Saleta Đorđevića kao selektora A reprezentacije i koji savet biste mu dali? - Šta reći o čoveku koji je zaštitni znak naše košarke! On ima fenomenalnu harizmu i autoritet, koji je stekao svime što je dao kao igrač. Ovo je za njega jedan novi početak, nov sistem odnosa. Situacija pred SP je specifična, ambicije su dosta velike, a grupa je teška. Strpljenje je ono što mu sada treba, samo strpljenje.