Poziv Igora Jurića, oca nestale devojčice

DRAMATIČAN APEL OCA: Javite nam ako znate nešto o našoj Tijani!

Ne gube nadu: Pozivam sve ljude, prijatelje, rodbinu da, ako bilo šta posumnjaju, odmah pozovu policiju ili porodicu i pomognu u istrazi

Crna Hronika
> 20:50h

BAJMOK - Od Tijane Jurić (15), koja je na periferiji Bajmoka nestala u noći između 25. i 26. jula, i dalje nema ni traga ni glasa. U akciju potrage juče se uključila i mađarska policija, koja pretražuje teren uz granicu sa njihove strane. Srpska policija i Žandarmerija već četvrti dan „češljaju“ osam kilometara terena od mesta gde je devojčica nestala u subotu, pola sata posle ponoći, do granice s Mađarskom. Pregledan je gotovo svaki centimetar atara koji okružuje Bajmok, kao i skrovita mesta i bunari. Bilo kakav trag Igor Jurić, otac nestale devojčice, za koju se sumnja da je oteta, uputio je juče dramatičan apel javnosti: - Nalazimo se u situaciji u kojoj ne treba da bude nijedan roditelj. Apelujem na sve ljude, prijatelje, rodbinu, roditelje da se, ako znaju bilo kakvu informaciju o otmici naše ćerke, jave policiji i pomognu u istrazi. Ako neko čuje ili vidi bilo kakav detalj ili nešto posumnja, neka se odmah javi policiji ili nama. Bilo kakav trag sada nam mnogo znači.

http://www.youtube.com/watch?v=S75JuKeMyQY
Kuriru se, inače, juče javila Svetlana Simendić iz Subotice, čiju je ćerku Milicu Barašin (16) 7. oktobra 2010. godine nožem ubila osoba koja se i dalje u policijskim dosijeima vodi kao nepoznata. Unesrećena za ceo život, Svetlana kaže da ju je duboko pogodila sudbina Tijane Jurić.

- Strepim za Tijanu kao da je moja ćerka. Saosećam s njenim roditeljima i najmilijima. Kad sam prvi put čula da je Tijana nestala, kroz glavu mi je prošlo da je za njen nestanak kriv ubica moje ćerke Milice. Daj bože da nisam u pravu - kaže Svetlana i dodaje: - Pored tupog bola u želucu, osećam strah i gušenje u grudima. Tijaninim roditeljima sigurno je još gore... Neizvesnost je ono što ljude u ovakvim situacijama najviše lomi. Nažalost, u slučaju moje ćerke Milice ja sam veoma brzo saznala šta joj se desilo, ali njen ubica ni posle četiri godine nije nađen. Dva kidnapera? Sve učestalije glasine da je Tijana možda kidnapovana Svetlani se čine logičnim, pogotovo zato što je u blizini Bajmoka srpsko-mađarska granica. - Moguće je da je oteta i da su joj patika i nokat spali dok se borila sa otmičarima. Ako je reč o otmici, onda su, po mom mišljenju, morala da budu bar dvojica kidnapera. Ne može jedna osoba da je savlada i strpa je u automobil - kaže Svetlana i dodaje da se moli bogu da se Tijana živa i zdrava vrati roditeljima.

Saosećanje SVETLANA PISALA PREMIJERU Svetlana Simendić ističe da je, zbog onoga što se desilo Tijani Jurić, napisala pismo premijeru Aleksandru Vučiću. - U tom pismu sam izrazila bojazan za Tijaninu, ali i za sudbinu druge dece. Pa zar treba da dozvolimo da nam deca nestaju i da ih bolesni umovi ubijaju? Kritikovala sam i rad subotičke policije i smatram da na tako nešto imam pravo - kategorična je Svetlana.