Foto: Ap

Beznađe

SUZE DEVOJČICE: Ne mogu da prestanem da plačem, noćas bih mogla da poginem!

Palestinska tinejdžerka (16) postavila niz potresnih komentara za Tviteru

Planeta
> 00:00h

Šesnaestogodišnja tinejdžerka iz grada Gaze, koja se na Tviteru predstavlja kao Fara Gazan, postavlja na Tviteru svoj tužni dnevnik bombardiranja koje se svakodnevno događa u blizini njene kuće.

Nemoguće je utvrditi da li je Fara Gazan zaista tinejdžerka iz Gaze, ali postovi su emotivni i autentični, piše Jutarnji.hr. Uostalom, ona je na Tviteru aktivna još od 2012. godine - piše blog o životu u Gazi. Međutim, hiljade prijatelja stekla je tek od početka izraelske antiterorističke operacije u Pojasu Gaze.

Fara piše o užasu koji svakodnevno proživljavaju ona i njena mlađa sestra.

"Ovo se događa u mojoj blizini. Ne mogu da prestanem da plačem. Noćas bih mogla da poginem", napisala je u jučerašnjem tvitu. Na pitanja zašto ne pobegne iz kuće, odgovara da ne sme nikuda jer bi mogla da pogine kako promoli nos. .

Jutros je pisala o tome kako njena mala sestra (6) pokrije uši i počne da vrišti svaki put kad čuje ispaljivanje rakete - da ne bi čula eksploziju kad raketa pogodi cilj.

Ta tinejdžerka, kojoj bi glavna briga trebalo da bude kako da pobegne s pismenog iz matematike, takođe je napisala da je u svom životu doživela tri rata, ali da je ovaj sada najstrašniji.

Pa opet, Fara ne krije da podržava terorističku organizaciju Hamas.