Bez nepotrebnih troškova

MOST ZEMUN-BORČA: Ministarstvo građevine i grad zajednički će završiti projekat!

Na sastanku ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim konstatovano je da radovi teku predviđenom dinamikom, ali da je potrebno otkloniti propuste prethodnih gradskih i republičkih vlasti

Beograd
> 14:38h

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da će sa Gradom Beogradom zajednički preduzeti sve kako bi u predviđenom roku bili završeni radovi na izgradnji mosta Zemun - Borča.

Na sastanku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim konstatovano je da radovi teku predviđenom dinamikom, ali da je potrebno otkloniti propuste prethodnih gradskih i republičkih vlasti i pojačati nadzor kako bi most bio završen bez nepotrebnih dodatnih troškova za državni i gradski budžet.

Zbog toga će, kako je navedeno, Ministarstvo i Grad organizovati sastanke sa nadležnim komunalnim i gradskim preduzećima kako bi s što pre otklonile sve nedorečenosti i sa kineskim partnerom bio potpisan Aneks 4, što je uslov za završetak mosta.

Prema predviđenoj dinamici, most Zemun-Borča trebalo bi da bude završen do 27. decembra ove godine, a svi pristupni putevi do 15. septembra 2015. godine.