Foto: Vijesti.me Slavica Kosić

Narandžasti alarm

(VIDEO) NEVREME U HERCEG NOVOM: Poplavljene ulice i glavni gradski trg!

Ulice i glavni gradski trg su poplavljeni, kao i objekti na rivijeri. Službi zaštite iz minuta u minut stižu pozivi za pomoć, kazao je šef te službe Branko Mitrović

Planeta
> 00:00h

HERCEG NOVI - Oko 17 i 30 sati jako nevreme zahvatilo je Herceg Novi. Za samo 10 minuta palo je 25 litara kiše po metru kvadratnom, a temperatura je sa 28 stepeni, koliko je iznosila u 11 sati, pala na 18 stepen Celzijusa. Od 11 do 18 sati pao je 71 litar kiše po metru kvadratnom. U tom peridu duvao je i vjetar brzinom od 25 metara u sekundi, odnosno 95 kilometara na sat. "Ulice i glavni gradski trg su poplavljeni, kao i objekti na rivijeri. Službi zaštite iz minuta u minut stižu pozivi za pomoć", kazao je šef te službe Branko Mitrović.

Narandžasti alarm U Crnoj Gori je na snazi tzv. Narandžasti alarm kao upozorenje na dolazak ciklona. Ipak, najveći udar ciklona se očekuje u Hrvatskoj gde je već na snazi Crveni alarm. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore periferija ciklona zahvatiće i tu zemlju tokom noći, pa će obilnijih padavina biti na području Boke, primorja i u centralnim predelima, ali ipak ne kao u zemljama okruženja. U hercegnovskoj službi spasavanja JP Stambeno komunalno, ali i u hercegnovskoj luci, spremni su za eventualne nepogode.

http://www.youtube.com/watch?v=ihecm6-W7jA

(Vijesti.me)