Foto: Www.mkd-news

Nalaz stručne komisije

UDES U MAKEDONIJI: Lekari nisu bebu ostavili da umre!

Osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino, a ne putnici

Crna Hronika
> 00:00h

SKOPLJE - Makedonsko ministarstvo zdravlja juče je demantovalo pisanje pojedinih makedonskih medija da lekari nisu prevezli osmomesečnog Andriju Marinkovića u bolnicu misleći da njegove povrede nisu teške. U saopštenju ministarstva navodi se da je bebu u bolnicu u Velesu prevezla Hitna pomoć iz mesta Negotino i da je mališana preuzeo hirurg Filip Todorovski. Pokušali reanimaciju - Lekari su pokušali reanimaciju, ali bezuspešno. Na mesto udesa poslednja je stigla ekipe Hitne pomoći iz Valandova i u tom momentu svi povređeni putnici iz Srbije su već bili prevezeni u bolnicu - navodi se u saopštenju ministarstva. Andrija je, podsetimo, stradao u ponedeljak u nesreći u kojoj su povređeni njegov otac Dragan Marinković (34), majka Marija (30), brat Matija (5) i stric Nikola Marinković (24). Do nesreće je došlo kad je „ford fijesta“ niških registracija, kojom je upravljao Rajko Radojković (21) i u kojem su još bili Rajkova devojka Milica Novović (19) i prijatelj Nikola Gavrilović (20), pretičući kamion preko pune linije prešao na levu stranu puta i direktno su sudario sa „škodom fabijom“ u kojoj je bila porodica Marinković. Lekari na razgovoru Budući da su se na pojedinim makedonskim sajtovima pojavile informacije da su lekari došli tek posle 40 minuta i da bebi nisu ukazali pomoć, zbog čega je mali Andrija izdahnuo, makedonsko ministarstvo zdravlja je formiralo komisiju koja je pozvala na razgovor lekare koji su intervenisali na mestu udesa, a provereni su i policijski zapisnici s mesta nesreće. (Z. N.)

Nišlija se oporavlja GAVRILOVIĆ STIŽE KUĆI Milorad Gavrilović kaže za Kurir da nema informacije o zdravstvenom stanju Nikolinih prijatelja Rajka Radojkovića i Milice Novović. - Supruga mi je objasnila da su svi oni smešteni u različite bolnice, tako da nije videla ni Rajka ni Milicu. Ipak, od lekara je čula da se i oni oporavljaju - rekao je Milorad.(M. M.)

ČINJENICE Kakve su povrede zadobili putnici - Dragan Marinković lakše povrede - Marija Marinković povreda kičme - Matija Marinković polomljen kuk i butna kost - Nikola Marinković povrede glave, u komi - Milica Novović prelom karlice - Nikola Gavrilović otvoreni prelom noge - Rajko Radojković lakše povrede