Foto: Fonet

100 dana Vlade Srbije

Udovički: Uspostavljena osnova za delotvorniju državnu administraciju

Ubuduće se ne može desiti da u jednu firmu dođu tri inspekcije istovremeno, a da u drugu ne dođu nijednom, navela je ministarka

Politika
> 14:16h

BAČKO GRADIŠTE - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je najvažnije što je urađeno u prvih 100 dana vlade uspostavljanje institucionalne i organizacione osnova da vlada u narednom periodu na delotvorniji način upotrebi državnu administraciju.

Udovički je u Bačkom Gradištu, gde je predstavljeno prvih 100 dana rada vlade, rekla da je to ministarstvo uspostavilo Sekretarijat za javne politike, kao i da je pripremljen zakon o inspekcijskom nadzoru.

Kako je rekla, taj zakon će se uskoro naći na javnoj raspravi a njegovo sprovođenje, ocenila je, biće veliki izazov, ali bi bio "i još veći da nije uspostavljen Sekretarijat za javne politike".

Zakon će regulisati rad inspekcija privrednih subjekata i njihovu koordinaciju.

"Ubuduće se ne može desiti da u jednu firmu dođu tri inspekcije istovremeno, a da u drugu ne dođu nijednom", rekla je Udovički.Ona je navela da će biti potrebno godinu dana da se to uspostavi, ali da će, kad bude uspostavljen, promeniti privredni ambijent.