Lep gest

BUBNJARA SAVLADALE EMOCIJE: Đuričić zaplakao pred novinarima!

Kada sam razgovarao sa ocem, koji ima 94 godine, bilo mi je jako teško. On je prepoznao koliko je situacija teška za mene i sa čime se sve suočavam da bi organizovao Jeku, rekao je Dragoljub

Pop kultura
> 00:00h

Dragoljub Đurćić je pred novinarima pustio je suze dok je objašnjavao sa kakvim se nevoljama nosi da bi četvrti put organizovao Cucku jeku u Kobiljem dolu, selu u kojem je rođen.

"Kada sam razgovarao sa ocem, koji ima 94 godine, bilo mi je jako teško. On je prepoznao koliko je situacija teška za mene i sa čime se sve suočavam da bi organizovao Jeku. Otac mi je rekao ''Vidim da nemaš para i ja sam uštedio 180 eura za tabe i ja ću da ti ih dam''. To je jedan veoma lep gest i to me je rastužilo. Znam da će na račun ovoga biti ismejavanja, ali ja se ne stidim toga i ovo ponosno govorim", rekao je kroz suze Đuričić, koji je u bogatoj karijeri bio bubnjar u poznatim bendovima koji su bili popularni u Jugoslaviji,kao što su Leb i sol, Kerber i Yu grupa.

Desetogodišnji bubnjar Đurađ Đuričić biće ponovo gost na Cuckoj jeci. Gitarista Zlatko Manojlović, Branka Šćepanović, guslar Mišo Popović, a prvi put će biti gost Darkvud Dab. Ove godine biće gost i novljanski bend ''Happy hour''.

"Malog Đurađa ja guram i ove godine i on je najveća poruka Cucke jeke. Mnogi će pomisliti šta će Darkvud Dab u Kobiljem dolu, ali tamo svira moj prijatelj bubnjar i želim da vidim kako će tamo moderna muzika da zvuči", rekao je Đuričić, dodajući da je Cucka jeka prevazišla mnoga očekivanja i da je jasno da će postojati još dugo, ali da neće moći sam da radi na organizaciji.

"Četiri godine molim i nadam se da će da vide i shvate šta je to Cucka jeka. Nije mi jasno kako to oni koji to treba da vide ne vide. Već duže vrijeme me muči odgovornost prema građanima Crne Gore i onima koji su čak iz Australije najavili da će doći u Kobili do, kao i onima koji šteluju svoje odmore prema Cuckoj jeci", rekao je Đuričić, koji nema sponzore za četvrtu Cucku jeku.

"Jedino ko se javio za pomoć je Ekonomski fakultet, Andrija Popović i Liberalna partija i vjerovali ili ne Kulturno umjetničko društvo ''Krsto Zrnov Popović''. Nemam finansijsku pomoć, ali imam prijatelje koji mi pomažu. Nikad nijesam volio da komentarišem druge festivale i šta se radi na njima, pa neću ni ovoga puta", rekao je Đuričić.

(Blic)