Foto: Printskrin

Bez dlake na jeziku

NE ŠTEDE NIKOG: Popularni šou Top Gir pod istragom!

Britanski mediji pišu da je jedna televizija sprovela internu istragu o emisiji "Top Gir", odnosno o ponašanju i izjavama voditelja Džeremija Klarksona, Džejmsa Meja i Ričarda Hamonda

Pop kultura
> 16:14h

Klarkson je "najzanimljiviji" sa te strane, pošto veoma često bez dlake na jeziku isproziva nekoga ili nešto, ne štedeći pritom svoje "zalihe" politički nekorektnih izraza. Saslušani su Klarkson, Mej i Hamond, kao i izvršni producent Endi Vilman.

Direktor televizije Deni Koen dobio je izveštaj, u kom se nalazi i anketa među svima koji rade na emisiji, a tiče se toga da li misle da se u šouu koriste neprikladni i rasistički termini. List dodaje da će Koen odrediti da li će biti kaznenih mera za popularne voditelje, ali i da Bi Bi Si neće javno objaviti rezultate istrage.

Ta televizija se do sada, zbog Klarksonovih vickastih izjava, izvinjavala javnosti, ambasadama Indije i Meksika... Džeremijeve problematične izjave nisu ograničene samo na rasizam, pa je tako morao da se izvini i zbog toga što je osobe koje imaju mentalne probleme, konkretno depresivne i suicidalne, nazvao sebičnim.

Izvinjenje je usledilo i nakon što je ocenio da bi radnike u javnom sektoru koji štrajkuju trebalo "streljati pred članovima porodice". Klarkson je u svom fazonu odreagovao i kada je javnost osudila činjenicu da je svog crnog terijera nazvao Drogba u čast Didijea Drogbe, koji je iz Obale slonovače.

"Neću se izvinjavati jer sam divnog psa nazvao po sjajnom fudbaleru", rekao je on tada.

(Blic)