Pomeren spektakl

POČEO SABOR U GUČI: Oblaci i gromovi uplašili Cecu!

Zbog jakog nevremena koje je najavljeno za četvrtak uveče u zapadnom delu Srbije koncert folk dive odložen za petak

Stars
> 00:00h

U Guči se dogodilo ono što do sada nije! Zbog nevremena koje je najavljeno za zapadnu Srbiju koncert Cece Ražnatović je pomeren za petak. - Za 30 godina, koliko radim ovaj posao, ovo mi se nije desilo - da jedan koncert odložimo zbog nevremena. Pitali smo Cecu da li se slaže da koncert pomerimo za petak, rekla je da je to u redu - kaže Dobrivoje Marinski, direktor produkcije Sabora.

Sabor je otvoren juče, podložene su vatre, postavljeni ražnjevi s prasićima, a prvi su na feštu stigli stranci. U Guči se češće mogao čuti francuski, ruski, slovenački nego srpski jezik. - Guča je simbol Srbije, po Guči je naša zemlja prepoznatljiva u celom svetu - slaže se i predsednik Saborskog odbora Mladomir Sretenović. Uz trube orkestra Gorana Rankovića Sabor je otvorio književnik Radomir Andrić.

Skupili se trubači... Sabor u Guči

- Ovo su trube čežnje, trube očaravanja! Dobro došli da praznujemo i da se radujemo - nadahnuto je o trubama posle otvaranja govorio Andrić. I još nešto se u Guči juče desilo što do sada nije. Baš dok su domaćini i zvanice na jarbol podizali zastavu Sabora, a glavnim trgom ječale trube, ulicom je prošla kolona od 500 gnevnih radnika „Livnice“. Na licima radnika briga, strepnja, neki su i zaplakali dok su prolazili. - I ja bih se veselio, slušao trubače, ali kako kad sam jutros jedva skupio pare za hleb da deci dam doručak - zastao je jedan od radnika iz kolone. Zastali su i trubači dok je kolona prošla. - Dva meseca ne radimo, peći su zaustavljene, firma nam duguje sedam plata, posla nemamo, svi smo na odsustvu, i ko zna šta će biti s nama - kaže Nenad Timotijević, predsednik Samostalnog sindikata „Livnice Guča“.

Stiže na Sabor IVICA DAČIĆ IZMEĐU DVE VATRE Dolazak ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, najavljen je za petak. S Ivicom stiže i dvadesetak ambasadora, a među njima i šefovi diplomatskih misija Amerike i Rusije. Tako će Ivica u Guči sedeti između dve vatre. Ima da se jede KILO PEČENJA 1.500 DINARA Porcija kupusa juče je pod šatrama koštala 350 dinara, kilogram jagnjetine 1.500, prasetina 1.200, pljeskavica na ulici 200 dinara. Majica s nekom od saborskih poruka stajala je 600 dinara, konzerva piva od 100 do 120, a stranci su već obletali oko kožnih opanaka, čija je cena 2.300 dinara. Neki su na tezgama nudili i bavarske sendviče, 200 dinara komad.