Foto: Shutter

Musaka od paradajza

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 1 kg paradajza (ne mnogo zrelih) - 5 kuvanih jaja - veza peršuna - prezle - so, biber - 125 g maslaca + malo za podmazivanje Priprema Paradajz isecite na tanke kolutove, kao i prethodno tvrdo skuvana jaja. Maslac dobro zagrejte i pomešajte sa seckanim peršunom. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem, pa pospite prezle kao što biste brašno kad nešto pečete i naizmenično ređajte kolutove paradajza i jaja, a svaki red prelivajte rastopljenim maslacem s peršunom i prezlama. Poslednji treba da bude red paradajza. I njega malo poprskajte preostalim rastopljenim maslacem. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni. Restoran Redakcija l Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič