Foto: Marina Lopičić

Klub imao više zemljišta ranije nego danas

Nebojša Čović: Zvezdi „isparila“ tri hektara

Za narodno dobro za bavljenje sportom crveno-beli dobili 19,5 hektara, a danas imaju 16,2, rekao Nebojša Čović

Fudbal
> 03:14h

Još iz vremena Slobodana Penezića Krcuna postoje zapisi da je Zvezda dobila na korišćenje još veći prostor od ovog koji ima danas. Fudbalski klub Crvena zvezda trenutno koristi 16,2 hektara državnog zemljišta. Ta brojka bila je i veća u prošlosti, ali su se vremenom „izgubila“ oko 3,3 hektara. Sporne barake - Za narodno dobro za bavljenje sportom Crvenoj zvezdi bilo je namenjeno 19,5 hektara. U međuvremenu, opštine su donosile rešenja i zaključke da se napuste pojedine delovi tog zemljišta na Autokomandi, gde je bio PKB, i kod istočne tribine, gde su bile neke barake - kaže za Kurir Nebojša Čović, potpredsednik Crvene zvezde. Šta će biti s tim zemljištem, pokazaće vreme. - To nikad nije do kraja sprovedeno. Reč je o imovinskom pitanju koje će rešiti grad i država - konstatuje Čović. Činjenica je da 3,3 hektara zemljišta na Autokomandi imaju ogromnu materijalnu vrednost! Tri hektara od 30 miliona

Nezvanične procene govore da 100 ari na tako atraktivnoj lokaciji vredi čak i do devet miliona evra! Dakle, računicom se dolazi do zaključka da ta tri hektara vrede gotovo 30 miliona evra. Naravno, pod uslovom da se to zemljište posmatra s komercijalnog aspekta. (M. B.)

Uštedeli novac OTIŠAO ONJILO Napadač Crvene zvezde Ifeani Onjilo narednih godinu dana provešće na pozajmici u Ermisu. Klub s Kipra prihvatio je da u tom periodu Nigerijcu isplaćuje zaradu u iznosu od pet hiljada evra mesečno.