Foto: Saša Pavlić

Čuvar mreže Nefčija opet u Srbiji

Saša Stamenković: Znam kako će me Grobari dočekati

Pre dve godine je sve prešlo granice dobrog ukusa i sportskog rivaliteta. Da spustimo loptu i igramo fudbal, poručio bivši golman Crvene zvezde

Fudbal
> 20:36h

Saša Stamenković, golman najvećeg azerbejdžanskog kluba Nefčija, jedva čeka dvomeč sa Partizanom u plej-ofu za ulazak u Ligu Evrope. Najviše zbog toga što će posle dve godine ponovo igrati u Srbiji. Duel sa crno-belima od pre dve godine bivši čuvar mreže ne pamti po dobru. Imao je verbalni konflikt, a umalo i fizički obračun sa Aleksandrom Mitrovićem i Nikolom Ninkovićem, dok sa kolegom Vladimirom Stojkovićem nije želeo da se rukuje. Koliko može Nefči u dvomeču s Partizanom? - Partizan je favorit, nema dileme. Ali, ni mi nismo bez šansi. Želimo da napravimo poduhvat i plasiramo se u Ligu Evrope. Očekuje nas interesantan dvomeč. I mi i Partizan igramo za gol više - rekao je Stamenković. Da li je Nefči slabiji ili jači u odnosu na pre dve godine? - Mi smo ove godine krenuli sa manjim ambicijama nego Partizan. Oni žele titulu u Srbiji, dok mi isto ne ciljamo u Azerbejdžanu. Igramo dobro, ređamo pobede. Očekuješ li provokacije od igrača Partizana pošto je poznato da si imao bliske susrete sa Mitrovićem, Ninkovićem i Stojkovićem? - Prošli put je sve prešlo granice dobrog ukusa i sportskog rivaliteta. Mimo moje volje. Sada očekujem da će sve biti u najboljem redu. Prenesene su i neke moje izjave koje nisam rekao. Nepotrebno se digla ogromna tenzija. Treba da spustimo loptu i igramo fudbal. Pa, neka bolji pobedi. Trener Partizana Nikolić ti je poručio da radiš svoj posao, a da će se njegovi igrači potruditi da ti daju gol. Šta misliš o tome? - Marka Nikolića izuzetno cenim. Znam da će učiniti sve da njegova ekipa prođe dalje. Radujem se što dolazim u Beograd i što ću igrati jednu utakmicu u mojoj Srbiji. Šta misliš kako će te dočekati Grobari? - Partizan će u Bakuu biti primljen kako dolikuje, a kako ću ja biti dočekan u Humskoj, najmanje je važno. Prvi meč dva kluba na programu je 21. avgusta u Beogradu, a revanš nedelju dana kasnije u Bakuu.

Umalo krv da padne... Ninković, Stamenković i Mitrović

Poznaju se HVALA PANTIĆU Hvalio te je Milinko Pantić, šta misliš o tome? - Pantić je veliko ime evropskog fudbala. Ostavio je traga u Azerbejdžanu, odlično je radio u Bakuu. Hvala mu na lepim rečima i što misli da sam najveća snaga Nefčija. Komplimenti uvek prijaju.

Crveni dres NEMA VIŠE DOKAZIVANJA Hoćeš li braniti opet u crvenom dresu? - Svi znaju ko je i gde je branio Saša Stamenković. Zato nema potrebe da se bilo kome više dokazujem. Dresove ne biram ja, već ekonom. Koji god mi padne, moram da ga nosim.