Fajront sinoć završen 54. Sabor trubača, pobednik poručio

Saša Krstić: U Guči sam ispunio dedin san!

Pored prvog mesta, Zlatnu trubu osvojio je Goran Ranković, najbolji je bio orkestar Dejana Jevđića, a najizvornije su svirali trubači Ivana Jovanovića

Stars
> 18:18h

Više od 20.000 ljudi igralo je u subotu do kasnih večernjih sati na stadionu u Guči uz zvuke trube pobednika 54. Sabora Dejana Jevđića. Ništa manja gužva nije bila ni ulicama varošice. - Ljudi, ja sam dosanjao svoj san i prva sam truba Guče - nije bilo kraja sreći Saše Krstića iz Zagužanja, koji je proglašen za najboljeg.

Falio samo Sulejman... Trbušne plesačice ispod šatre

Dvadesettrogodišnjeg mladića smo posle prespavane noći upitali za dalje planove i želje. - Hoću i dogodine da pobedim. Za ovo sam živeo i vredno vežbao godinu dana. Trubu sviram otkako znam za sebe i, iskreno, očekivao sam ovo - kaže Krstić i dodaje: - Trubu je svirao moj deda, čuveni trubač Duško Ivanović, pa njegov sin Nebojša, pa unuk Vladimir, pa sad ja. Trubačka smo familija - kaže Saša.

Slavilo se do zore... Turisti sa srpskim Zastavama

Zlatna truba Sabora, pobednik po izboru publike, jeste meštanin Goran Ranković, koji je slavio dve decenije rada. - U mojoj kući je bilo pola Guče, svi došli da mi čestitaju. Ovo je prva ovako vredna nagrada Sabora koja dolazi u varoš i zbog toga mi je posebno drago - kaže Goran, koji je u subotu uveče nastupio s pesmom „Pogledaj de, mala moja“. Sabor je zatvoren gala koncertom Miroslava Ilića, koji je redovan gost Dragačeva.

Razigrani PEKOVIĆ I OJDANIĆ MERKALI LEPOTICE Košarkaš NBA i bivši igrač Partizana Nikola Peković stigao je da skokne i do Guče. Najplaćeniji igrač u regionu zakitio je trubače, koji su zadovoljno trljali ruke jer su konačno dobili napojnicu o kojoj će pričati dugo. U gužvi smo primetili i generala Dragoljuba Ojdanića, bivšeg ministar odbrane, koji posle odsluženja kazne u Hagu uživa na slobodi.