Foto: Nemanja Panci

Rat saopštenjima DS i vlasti stiže do suda

Demokrate: Tužimo zbog vređanja šefa Vulin: Pajtiću, gde su otete pare građana

Češu se tamo gde ih svrbi: DS rešio da zbog kritika na račun Bojana Pajtića podnese tužbe. Ministar rada: Gde je nestalo 400 miliona evra iz RBV?

Politika
> 00:24h

BEOGRAD - Rat saopštenjima naprednjaka i demokrata toliko se zaoštrio da će koplja ukrstiti i na sudu. DS je juče najavio da će njegov advokatski tim podneti tužbe protiv funkcionera, među kojima je i koalicioni partner SNS Aleksandar Vulin, ministar za rad i lider Pokreta socijalista. Uvrede i klevete Zaslužio je, kako su naveli, „svojim uvredama i klevetom na račun Bojana Pajtića da se pridruži svojim nalagodavcima i bude tužen“. DS dalje tuži funkcionere koji ne poštuju obavezu vlasti da odgovori na pitanje javnosti, one koji vređaju i grubo lažu i ne shvataju da je poštovanje prezumpcije nevinosti uslov za pravnu državu i slobodne i odgovorne medije. - Cela Srbija je svedok kako SNS na pitanja odgovara samo jednim refrenom: Pajtić je kriminalac. Svako ko SNS postavi jasno i argumentovano pitanje postaje žigosan - piše u poslednjem saopštenju DS.

Paradoks: Pajtić smenio Ðilasa, a sad se poziva na njega

Zanimljivo je da se u saopštenju pozivaju i na Dragana Ðilasa, bivšeg Pajtićevog šefa, iako je sadašnji lider DS vodio kampanju protiv njega i smenio ga pre nepuna tri meseca: - Cela Srbija je bila svedok napada na Dragana Ðilasa - napisali su u saopštenju DS iako je poznato da je bivšeg gradonačelnika Baograda tokom kampanje napadao i njegov protivkandidat Bojan Pajtić. Vulin je poručio da građani čekaju odgovor - gde je novac od pljačke Vojvodine. Nećete nas ućutkati - Ako su tužbe način da se ubrzaju sudski postupci i dokaže ko je odgovoran za pljačku državnog novca, onda slobodno pokrećite tužbe. Istinu nećete ućutkati ni bahatošću ni nervozom, koje izbijaju iz svake uvrede kojom ne odgovarate na naša pitanja. A pitali smo vas gde je nestalo 400 miliona evra iz RBV, ko je odgovoran za nestanak novca i kriminal u RF, šta je s novcem iz Tesla banke - navodi on. Na to je DS uzvratio da će „uvrede objasniti na sudu“: - SNS ima apsolutnu vlast u Srbiji. Sve što mu nije jasno - neka pita svoje gospodare. Vulin je na to odgovorio da ga pretnje tužbom raduju ako to znači odlazak Pajtića. - Ako je Pajtić i dalje na čelu režima u AP Vojvodini, onda ne znam kako SNS ima apsolutnu vlast i kako se zove položaj političke partije koja ima predsednika Izvršnog veća AP Vojvodina - rekao je on.

Aleksandar Vulin JEDVA STE UŠLI I U PARLAMENT - Siledžijsko i bahato ophođenje vlasti prema opoziciji u Srbiji, liči na iživljavanje Golijata nad Davidom. Da su je čitali, bahati funkcioneri SNS znali bi kako se ta priča završava - saopštile su demokrate. Vulin je odgovorio DS - da je pažljivo čitao bilo koju biblijsku priču, pa i onu o Davidu i Golijatu, ne bi sa pozicije aposolutne vlasti 2012. došao do toga da je mala, jedva parlamentarna, ali režimska partija u Vojvodini.