Foto: Printskrin

Priča američkog boksera sa srećnim krajem

(VIDEO) POBEDIO ZA SINA: Bolovao od raka, bio na korak od smrti, a sada je svetski šampion

Lekari američkom bokseru Danijelu Džakobsu 2011. godine nisu davali mnogo šansi da preživi, jer je bolovao od raka kostiju, a on je uspeo da pobedi bolest i da pre dva dana postane svetski šampion

Ostali sportovi
> 07:06h

NJUJORK - Američki bokser Danijel Džakobs (27) osvojio je titulu svetskog šampiona u srednjoj kategoriji u WBA verziji pošto je u Njujorku nokautirao u petoj rundi Džaroda Flečera. Ovo je najveći uspeh u karijeri za Džakobsa, pošto je do sada najbolji rezultat bio borba za titulu u WBO verziji gde je poražen od Rusa Dimitrija Piroga. Američki mediji podsećaju da se novi svetski šampion do pre nekoliko godina borio za život. Njenu je 2011. godine dijagnostifikovan rak kostiju, a lekari mu nisu davali previše šansi da ostane u životu. Međutim, Džaboks je snagom svoje volje uspeo da pobedi rak, kako je sam priznao, da bi mogao da gleda kako mu sin raste.

http://www.youtube.com/watch?v=kkVkPD2yqxs
Džakobs tvrdi da je u bolničkoj postelji otkrio pravog borba u sebi i to ne onog u ringu već onog koji je odlučio da pobedi rak. Američki bokser je posle godinu i po dana pobedio rak, a onda se vratio u ring tokom 2013. godine. Danijel je od povratka u ring ostvario pet pobeda, a onda je dobio priliku da se bori za titulu svetskog šampiona. On je u tome uspeo, a posle borbe je izjavio: "Ovo je čudo. Bog mi je dao priliku da se borim pred svojim sugrađanima i da osvojim titulu".