Foto: Reuters

Bavarci na kolenima

PEPOV BAJERN NIJE MAŠINA: Furiozna Borusija osvojila nemački Superkup

Golove za Borusiju postigli su Mhitarijan u 23. i Aubamejang u 62. minutu. Srpski fudbaleri Miloš Jojić i Neven Subotić ceo meč su presedeli na klupi "milionera"

Fudbal
> 06:44h

DORTMUND - Fudbaleri Borusije Dortmund osvojili su Superkup Nemačke, pošto večeras pobedili minhenski Bajern rezultatom 2:0. Golove za Borusiju postigli su Mhitarijan u 23. i Obamejang u 62. minutu. Srpski fudbaleri Miloš Jojić i Neven Subotić ceo meč su presedeli na klupi "milionera". Meč je odigran u Dortmundu. Borusija je stigla do prvog trofeja u novoj sezoni, dok je Bajern ostao bez pehara. Bajern je prošle sezone osvojio "duplu krunu" u Bundesligi. Borusija je tako osvojila peti trofej u Superkupu, a drugi uzastopni. Bavarci su prošle sezone osvojili prvo mesto u Bundesligi ispred Borusije, a Bajern je u finalu Kupa Nemačke nadigrao "milionere" s 2:0.

http://www.youtube.com/watch?v=1fmOim7_WRo
Bajern je zapretio već u drugom minutu preko Šaćirija, ali je do kraja prvog poluvremena Borusija imala inicijativu. Imobile je u 10. minutu pokušao da iznenadi Nojera, ali je njegov udarac otišao pored gola. U 21. minutu pokušava Ginter, ali je Nojer siguran. Borusija je povela u 23. minutu Mhitarijan je odličnim solo prodorom dodao loptu do Obamejanga, koji ponovo vraća do reprezentativca Jermenije, a onda je ovaj smesta u mrežu. Do kraja prvog dela meča Borusija je imala još dve šanse, ali nije bilo promene rezultata. Bajern je pripretio i na startu druge utakmice. Međutim, Borusija u 62. postiže drugi gol. Pišček i Obamejang su odigrali odličan pas, a onda je reprezentativac Gabona pogodio mrežu Bavaraca. Obamejang je potom nasmejao navijače pošto je slavio sa maskom Spajdermena. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata iako je Borusija mogla da uveća vođstvo.