Foto: Wikipedia

Restauracija zgrade se privodi kraju

Stanica Otakring biće bez lifta do 2. novembra!

Kada svi radovi budu završeni, građanima će na raspolaganju biti dva potpuno nova lifta, kao i rampa pod nagibom namenjena osobama sa invaliditetom i ženama sa kolicima

Austrija
> 19:58h

BEČ - Od danas počinju radovi na sanaciji stanice Otakring (Ottakring), zbog čega liftovi neće biti u upotrebi sve do 2. novembra. Ovo će otežati kretanje za stare, slabo pokretne i nepokretne građane, kao i trudnice i majke sa dečijim kolicima.

Zgrada u kojoj se nalazi ova stanica pripada kompleksu zgrada Oto Vagner, koje se nalaze pod zaštitom spomenika. Već neko vreme majstori rade na restauraciji zgrade, obnavljanju fasade i unutrašnjosti stanice.

Sada je došao red i da se obnove liftova, pa će 2. novembra, kada radovi budu završeni, građanima će na raspolaganju biti dva potpuno nova lifta, kao i rampa pod nagibom namenjena osobama sa invaliditetom i ženama sa kolicima, koji ne mogu da koriste stepenice. Stanica će dobiti i automatska ulazna vrata.

Nadležni mole da građani kojima je lift neophodan u periodu od 18. avgusta do 2. novembra izbegavaju stanicu unutar same zgrade, i da koriste autobuske i tramvajske linije.