Foto: Shutter

Cezar salata

Recept dana
> 09:40h

Sastojci ♦ 1 glavica salate ♦ 200 g pilećih grudi ♦ 100 g dimljene slanine ♦ 3 čena belog luka ♦ sok od 1 limuna ♦ maslinovo ulje ♦ so, biber ♦ 5 kašika majoneza ♦ 2 kriške tosta ♦ parmezan Priprema Slaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45

Sastojci 1 glavica salate 200 g pilećih grudi 100 g dimljene slanine 3 čena belog luka sok od 1 limuna maslinovo ulje so, biber 5 kašika majoneza 2 kriške tosta parmezan Priprema Slaninu sitno naseckati i pržiti je nekoliko minuta na tiganju bez dodavanja masnoće (ne sme biti prepržena). Potom je izvaditi i staviti na kuhinjski papir kako bi upio masnoću. U istom tiganju propržiti tost prethodno nasečen na sitne kocke i pomešan sa iseckanim belim lukom. Na roštilj-tiganju ispeći pileće meso isečeno na trakice. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna, dodati so i biber i preliti preko salate, koju ste prethodno dobro oprali i naseckali. Dodati piletinu, slaninu, prženi tost, sve zajedno pomešati i na kraju posuti parmezanom. Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija, Vlajkovićeva 8, 011/321-48-45