Foto: Dragan Kafic

Eksministar na festivalu piva

VESELO NA BIR FESTU: Dinkić cirkao pivo s ortacima

Bivši ministar uživao u nastupu svog prijatelja Ðuleta iz Van Goga i Ju grupe s drugarima iz osnovne škole

Politika
> 05:04h
FOTO: Dragan Kafic
FOTO: Dragan Kafic

BEOGRAD - Bivši ministar privrede i finansija i nekad prvi čovek URS Mlađan Dinkić uživao je pre dva dana na Bir festu s prijateljima u nastupu rok bendova Van Gog i Ju grupa. Paparaco Kurira uslikao ga je dok je sedeo u većem muškom društvu i cirkao pivo.

Ovaj iskusni političar, koji se pre nekoliko meseci povukao iz dnevne politike, poznat je po svojoj ljubavi prema muzici, a često je sarađivao s popularnim muzičarima s naše scene. Pisao je pesme za Kikija Lesendrića i Pilote, ali i za Dženana Lončarevića, pa i Dragana Kojića Kebu, ljutog narodnjaka. Dinkić je u nedelju uveče, poslednjeg dana manifestacije na Ušću, uživao u koncertu Van Goga i Ju grupe. U razgovoru za Kurir Dinkić kaže da mu je frontmen Van Goga Ðule prijatelj, da voli njegovu muziku, te da mu je poslednji album zaista veoma dobar. - Ne samo muzika već i tekstovi su mu sjajni. Odlična je sinoć bila i Ju grupa. Neverovatna je energija kojom praše i stalno dokazuju da godine nisu prepreka za dobar rokenrol zvuk - kaže eksministar i dodaje da su mu te večeri društvo pravili stari poznanici iz osnovne škole, ali i nekadašnje kolege muzičari. - Bio sam sa starim društvom iz osnovne škole i članovima svog prvog benda. Sjajno smo se proveli, kao i svake godine, jer na Bir festu uvek se svira dobra muzika - naveo je Dinkić. K. Blagović

Šta ti je trening A GURI CEVČI SOKIĆE Za razliku od Dinkića, koji je uživao u dobroj svirci uz pivo, Goran Radosavljević Guri, bivši komandant Žandarmerije, pratio je nastupe poznatih izvođača uz čašu soka. Da l‘ jednostavno ne voli pivo, ili kao iskusan policajac neće da bude „uhvaćen“, tek Guri je veče proveo bez alkohola.