Foto: Nemanja Pancic

Vojska počinje radove

STIGLA REŠENJA: Kreće izgradnja urušenih kuća u Obrenovcu!

Sad ovde imam zmije, a sve drugo je odnela voda, kaže Darko Koprivica

Društvo
> 00:00h

BEOGRAD - Od 169 prijavljenih oštećenja na objektima u Obrenovcu, 69 je dobilo rešenja za materijalnu pomoć države, a Vojska Srbije danas počinje radove na sanaciji prvih devet domaćinstava koja imaju pravosnažna rešenja i koja su pretrpela maksimalnu štetu. Petar Jovanović (73) jedan je od građana u naselju Zabrežje čija je kuća potpuno urušena u majskim poplavama i koji se nada da će uskoro dobiti 350.000 dinara kako bi mogao da svoj život što pre vrati u normalu. - Bože zdravlja, sve će to sutra (danas) biti srušeno, pa da počnemo ponovo da gradimo! Dva meseca radim svakog dana i noći kako bih osposobio sinovljev objekat i pokućstvo, a ono gde sam ja živeo je za rušenje. Ništa nije preostalo - objašnjava on dok tugaljivo gleda u oštećenu sudoperu i sudove, šporet, regal, laminat i harmoniku koju je čuvao za unuka.

Jovanović: Ono gde sam ja živeo je za rušenje

Prazna kuća S druge strane, njegov mlađani komšija Darko Koprivica (19) stoji u kući koja je potpuno prazna. Samo se seća kako je nekad sve izgledalo. - Sad ovde imam zmije i pacove, a sve drugo je odnela voda. Očekujemo da vojska sruši dodatni objekat, u kojem sam mogao da izgubim život. Da brat nije naišao, sigurno bih se tu udavio - priča mladić kom je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći i koji se s bratom i majkom bori s katastrofalnim posledicama vodene stihije i finansijskim problemima koje je ona za sobom ostavila. Čekaju crkavicu U pomoć opštine se uzda i Dragan Marjanović (58), koji je primoran da plaća kiriju od 150 evra za sebe i majku. (S. I.)

Miroslav Čučković NI DINAR NEĆE OTIĆI GDE MU NIJE MESTO Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas početku radova na obnovi OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da se nada da će do kraja nedelje svih 69 urušenih kuća biti sređeno i pripremljeno za početak izgradnje. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da ni jedan jedini dinar ne sme da ode tamo gde mu nije mesto.