Foto: Kurir Štampano

Pokazao zavidnu fizičku spremnost

PALMA U FORMI: Marković obarao ruke s gostima!

Predsednik JS dočekao 20.000 ljudi koji su besplatno uživali u atrakcijama Jagodine

Politika
> 00:08h

JAGODINA - Dragan Marković Palma, prvi čovek Jagodine, organizovao je Dan otvorenih vrata, manifestaciju u okviru koje je ulaz u sve turističke atrakcije ovog grada bio besplatan - Akva-park, Muzej voštanih figura i zoološki vrt „Tigar“. Palma je istakao da su Jagodinci dobri domaćini i da ovime daju dobar primer ostalim gradovima da ima mnogo stvari koje lokalna samouprava može da uradi sama. Sjatilo se i staro i mlado - Ne moramo sve da čekamo da nam daju Vlada i država. Možemo nešto i sami da uradimo. Evo, nama ovih dana dolaze investitori zainteresovani da otvore fabrike i zaposle 100 radnika. To što je EU uvela sankcije Rusiji takođe je naša velika šansa u oblasti izvoza u Rusiju.

Ženska ruka ipak jača... Dragan Marković Palma

Isto tako, pošto zemlje EU više ne mogu da izvoze na rusko tržište, mogle bi sada da otvore proizvodnju kod nas i da izvoze u Rusiju proizvode sa etiketom „mejd in Serbija“ - poručio je Marković i dodao da je tajna njegove popularnosti u tome sto su iza njega dela, a ne reči i prazna obećanja. - Hteo sam da odem, ali mi majka ne da da mrdnem iz Jagodine! - našalio se Palma sa jednom Kraljevčankom. Jedna gospođa mu je rekla da je oduševljena Jagodinom i da se nedavno preselila u ovaj grad jer kao magistar nigde nije mogla da nađe posao.

Kik-bokserka izazivač Bilo je i onih koji su mu stali na crtu, ali je Palma jednom od prisutnih momaka s lakoćom oborio ruku. Zato je sa mnogo više hrabrosti jedna od kik-bokserki Katarina Arsić izvela nekoliko udarca prema njemu, koje je Palma džentlmenski dočekao. Za kraj, on je ponudio pomoć predsednicima poplavljenih opština. Takođe je ponudio deset stipendija i besplatno studiranje za deset studenata na 13 smerova na fakultetima u Jagodini.

Zabava za narod I LUKAS PEVAO Goste je, nakon jagodinskog orkestra, zabavljao Aca Lukas, koji je održao jednočasovni koncert.