Foto: Kurir Štampano

Sufle s nutela kremom

Recept dana
> 00:00h

Sastojci - 6 jaja - 200 g „nutele“ - 40 g kukuruznog brašna - 120 g šećera u prahu - 1 kesica vanilinog šećera - 15 g maslaca - malo šećera za posipanje Priprema Rastopite „nutelu“ na pari. Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera. Dodajte topljenoj „nuteli“ žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i na kraju kukuruzno brašno i šećer. Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca i dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca prethodno dobijenoj smesi tek toliko da se sjedini. Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite 25 do 30 minuta. Kad izvadite iz rerne, sufle pospite šećerom i služite. Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45 šef kuhinje Pavle Sretkovič