Foto: Printscreen

Iskustvo presudilo srpski derbi

UBEDLJIVA POBEDA: Jelena lako protiv Bojane na startu US opena

Srpska teniserka Jelena Janković savladala je zemljakinju Bojanu Jovanovski na startu ovogodišnjeg US opena sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3

Tenis
> 05:42h

NJUJORK - Srpska teniserka Jelena Janković savladala je zemljakinju Bojanu Jovanovski na startu ovogodišnjeg US opena. Jankovićeva je lako dobila srpski derbi u prvom kolu poslednjeg gren slema sezone, rezultatom 2:0 - 6:2, 6:3. To je bio četvrti međusobni duel dve Srpkinje i treća pobeda Jelene Janković, koja je do trijumfa na Terenu 17 stigla posle samo 68 minuta igre. Jankovićeva je dobila njihov premijerni meč u Portorožu 2010. godine sa 6:3, 6:3, ali joj se Bojana revanširala iste sezone u Pekingu rezultatom 4:6, 6:2, 6:2. Njih dve su poslednji put odmerile snage prošle godine na turniru u Rimu, kada je Jelena slavila sa ubedljivih 6:2, 6:0. Jelenu u drugom kolu očekuje duel sa Bugarkom Cvetanom Pironkovom koja je na startu takmičenja savladala Italijanku Karin Knap sa 6:4, 6:3. "Nikada nije lako kada u prvom kolu igrate protiv zemljakinje ili igračice koju dobro poznajete. Takvi mečevi su uvek teški. Nesreća je što je žreb odlučio da se sretnemo već u prvom kolu. Žao mi je što sam danas pobedila", izjavila je Jelena Janković posle meča. Prvog dana US opena na teren izlazi i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Novak na startu igra protiv Argentinca Dijega Švarcmana i to je poslednji meč u večernjem terminu na centralnom stadionu Artur Eš.

Foto: Printscreen

TOK MEČA II set Bojana je i u nastavku meča imala problema sa servisom, ali je ipak uspela da osvoji uvodni gem drugog seta. Trend sigurnih servisa nastavio se i u narednim gemovima, uz mnogo bolju igru Bojane Jovanovski. Međutim, Jelena u petom gemu ipak uspeva da po treći put na meču oduzme servis svojoj sunarodnici za vođstvo od 3:2. Ona je bez problema potvrdila novi brejk, da bi zatim mirno privela meč kraju. Jelena je posao završila ekspresno, već na Bojanin servis, pa se posle samo 68 minuta igre plasirala u drugo kolo US opena. I set Jankovićeva je već u prvom gemu stiga do dve vezane brejk lopte. Jelena je iskoristila prvu i tako odmah dolazi do prednosti. Usledio je siguran servis gem za devetu nositeljku koja rutinski stiže do vođstva od 2:0. Bojana je nastavila sa očajnim servisima, pa je usledio novi brejk Jelene Janković. Jovanovski je u četvrtom gemu zaigrala mnogo agresivnije i stiže do dve brejk lopte, ali je Jelena oba puta odigrala sjajno i uspeva da se odbrani. Bojana je u petom gemu konačno stigla do prvog gema, ali nije uspela da ugrozi Jeleninu prednost. Jankovićeva nije iskoristila prvu set loptu na servis protivnice, ali posle 34 minuta igre rutinski, rezultatom 6:2, završava uvodni set.